Informatie

Over onze passie brood en banket

 

Brood bestaat al heel erg lang. Volgens de geschiedenisboeken al zo’n 30.000 jaar. De eerste ‘broden’ werden gemaakt van graankorrels die werden fijngemalen tussen stenen. Hier werd een beetje water bijgevoegd en vervolgens werd het papje dat ontstond gekookt, gebakken op een steen of gewoon gedroogd in de zon. Pas jaren later, zo’n 15.000 jaar voor onze jaartelling, werd bij toeval desem als rijsmiddel ontdekt. Vanaf dat moment werden er broden gebakken die luchtiger waren en lekkerder smaakten.

Sindsdien is er natuurlijk heel wat veranderd op het gebied van brood, het broodassortiment en recepturen. Brood is niet meer weg te denken uit ons voedingspatroon, en dat is niet voor niets. Brood kan op elk moment van de dag en is gezond! Niet voor niets heeft (volkoren)brood een belangrijke plek in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Maar brood houdt de gemoederen ook bezig. Sommige dieet-goeroes beweren dat je brood beter kunt vermijden. Dit wordt dan weer ontkracht voor artsen en specialisten die aantonen dat brood erg belangrijk is voor het voldoende binnenkrijgen van bepaalde voedingsstoffen.

Het mag duidelijk zijn dat wij een passie hebben voor brood. En hier graag over vertellen. Dat doen we onder andere op deze site… Veel leesplezier!