Brood en gezondheid

Gaan hand in hand


Brood in relatie tot gezondheid houdt de gemoederen continu bezig. Doet de ene dag een nieuwe dieetgoeroe de boterham in de ban, verschijnt de dag erna de wetenschappelijke onderbouwing van een hoogleraar van het Erasmus MC waarin staat dat brood essentieel is voor de inname van voldoende jodium. Of bewijs dat het eten van volkorenbrood het risico op hart- en vaatzieken, diabetes type 2 (suikerziekte) en darmkanker verkleint. Het Voedingscentrum onderstreept dit met de uitleg waarom (volkoren)brood zo’n prominente plek heeft in de Schijf van Vijf.

 

Word je dik van brood?

Vaak wordt er gesproken over koolhydraten in brood die invloed zouden hebben op het lichaamsgewicht. Wat zijn koolhydraten en zou je beter geen of minder brood moeten eten? Willemijn Zwinkels, Voedingsdeskundige bij collega-Meesterbakker Roodenrijs, schreef er een interessante blog over.

 

Diëtistenpraktijk Food4life

Ben je op zoek naar voedingsadvies op maat? Diëtistenpraktijk Food4life geeft adviezen op het gebied van o.a. afvallen, aankomen, hart- en vaatziekten, diabetes, maag- darm problemen, allergieën en eetproblemen. De vakkundige diëtisten van Diëtistenpraktijk Food4life kunnen je helpen de balans te vinden tussen bewust eten en genieten en geven passende begeleiding. Ze zijn ervan overtuigd dat iedereen met voeding gezondheidswinst kan behalen. Ga voor meer informatie naar www.dietistenpraktijkfood4life.nl.
100% volkoren
volkoren puntbroodjes per 8
Zachte puntbroodjes van 100% volkorenmeel.
4,00 8 voor € 3,25
duinen vitaal
Een meergranenbrood met extra toegevoegde vitamines en mineralen.
€ 3,98
kampioentjes per 5
Een hard meergranen natuurdesembroodje met zaden, pitten en kruiden.
4,75 5 voor € 3,95
low carb
low carb brood
Minder dan 5 gram koolhydraten per 100 gram brood.
€ 3,85