De leukste lunch

Voor mee naar school of werk


Een verse boterham met kaas of pindakaas in de broodtrommel is natuurlijk lekker maar op den duur is de verrassing daar wel vanaf. Met een beetje creativiteit en inspanning kun je elke dag een verrassende lunch klaarmaken om mee te nemen naar school of naar het werk. Dat begint met de juiste ingrediënten. Vers brood van de Meesterbakker met lekker beleg. Onze tips:

Verschillende broodsoorten
Breng variatie aan in de boterhammen die je smeert. Meergranenbrood, volkorenbrood, brood met maanzaad; er is genoeg te kiezen bij Meesterbakker Voskamp. Daarnaast kun je ook leuk variëren met bolletjes of puntjes en harde of zachte broodjes.  

Extraatjes
Af en toe een extraatje in de vorm van een krentenbol, croissantje of een kaasstengel is lekker en leuk. Niet elke dag want dan is het geen extraatje meer. Onverwachts een keer een eierkoek aan te treffen in het broodblik is natuurlijk wel leuk. 
 
Groenten toevoegen
Op het brood bij het beleg een plakje komkommer, tomaat of een blaadje sla is simpel en snel. Losse snoeptomaatjes, reepjes paprika of schijfjes komkommer in een bakje erbij knabbelt lekker weg. Of maak eens een groentensmoothie met bleekselderij, avocado, peterselie en limoen. In zo'n handige beker neem je die zo mee.

Bentobox
Ken je de Bentobox? Het is een trend die is overgewaaid uit Japan. Deze vul je op een originele manier met lekkere en gezonde etenswaren. Kies bijvoorbeeld voor nootjes, mini sandwiches, gedroogd fruit, surimisticks, stukjes brood, een hardgekookt eitje, een handje zoutjes, een stukje kaasstengel, sojaboontjes, partjes fruit, rozijnen, radijsjes... er zijn talloze mogelijkheden. Met speciale stekertjes kun je vormpjes maken in ontbijtkoek, (krenten)brood, wortel of komkommer. Zo wordt overblijven voor de kinderen een moment om naar uit te kijken.

Broodtrommelbriefjes
Geluk zit in kleine dingen. Doe eens een lief of grappig briefje in de broodtrommel van je kind of je partner. Succes verzekerd!

Recepten
Tot slot vind je op onze website heerlijke recepten voor de lunch. Niet allemaal geschikt om mee te nemen, maar thuis lunchen is natuurlijk ook heel gezellig.

Om jou te inspireren maken we regelmatig leuke nieuwe borden op onze Pinterest-pagina. Hieronder zie je ons bord met ideeën om lekkere ingrediënten om te toveren tot de leukste lunch.

 
polderbroodjes per 6
Zachte, malse meergranenbroodjes.
3,90 6 voor € 3,25
eierkoeken per 4
De lekkerste uit de regio!
4,40 4 voor € 3,85
rozijnenbollen per 6
Boordevol krenten en rozijnen. 
6 voor € 3,99
wit luxe tijger
Een heerlijk witbrood met een krokante tijgerkorst.
€ 3,50

Recept: Lunch op een stokje

van je favoriete boterhammen


De uitdrukking ‘alle gekheid op een stokje’ krijgt wat ons betreft een nieuwe betekenis met dit recept. Want wat ziet dit er vrolijk uit. Eigenlijk kun je alle soorten vleeswaren, kaas, rauwkost of fruit afwisselen met vrolijke vormpjes brood. Succes gegarandeerd!
Lees verder
Lunch op een stokje