High tea tips

High tea-en


Wat is high tea-en toch leuk! Natuurlijk vanwege de heerlijke broodjes, sandwiches, taartjes en thee-tjes, maar ook omdat het altijd gezellig is om bij te kletsen met vriendinnen en vrienden. 


De oorsprong van high tea
Van oorsprong is het een arbeidersmaaltijd die rond 18.00 uur genuttigd werd aan de gewone (hoge) tafel. Vandaar ook de naam ‘high tea’. Dit in tegenstelling tot ‘the afternoon tea’ die aan de (lage) salontafel gedronken wordt. Maar wat je ook kiest, met ons ruime assortiment zoete en hartige producten, serveer jij je ‘tea’ in een handomdraai.

De hapjes die je bij een high tea serveert mogen zoet én hartig zijn. Je kunt eindeloos variëren en de Meesterbakker helpt je een handje daarbij. Want bij ons kun je terecht voor heel veel lekkers: taart, cake, lekkere gebakjes, koekjes, broodjes en snacks. Is jouw favoriet de tompouce? Dan kun je die ook doormidden snijden!

Kleine sandwiches horen er natuurlijk ook helemaal bij. Hiervoor bieden wij de lekkerste broden als basis. Tip! De sandwiches zien er extra leuk uit als je diverse broodsoorten met elkaar combineert.

Naast heerlijke broodjes en gebakjes vraagt een geslaagde high tea om een gezellige aankleding. Met verrassende details.

Om jou te inspireren maken we regelmatig leuke nieuwe borden op onze Pinterest-pagina. Hieronder zie je ons bord met ideeën voor een gezellige high tea. Op onze receptenpagina vind je lekkere recepten met brood als basis.


 
spijspetitfours
Harde wener bakje gevuld met amandelspijs en opgemaakt met crème.
8 stuks voor € 11,95
trakteergebak
Vier rolgebakjes in verschillende kleuren en vier spijsbakjes met luchtige bavaroise in diverse smaken.
8 stuks voor € 11,95
petitfour
Kleine gebakjes, gemaakt van luchtige cake en heerlijke maracuja-bavaroise.
per stuk voor € 2,10

Recept: Spaanse broodtapa's

van brood naar keuze


Vrolijke Spaanse hapjes voor bij de borrel. Deze broodtapas zijn gemaakt met chorizo, tonijnmayonaise, tomaat en sla. In dit recept wordt het Duinenbrood licht geroosterd. Hierdoor krijgen de zaden nóg meer smaak.
Lees verder
Spaanse broodtapa's