Ralph Ahsman

'Ik ben grootgebracht met brood van Voskamp.'


Marianne Weeda-Voskamp ging op pad en interviewde 9 van onze vaste klanten en 4 collega's. Hieronder lees je het interview met Ralph Ahsman, klant bij Meesterbakker Voskamp Rhoon.

Na weer eens in de file gestaan te hebben voor de Spijkenisserbrug, kom ik enigszins te laat in onze winkel in Rhoon. Daar was Ralph al gearriveerd. Hij is eerstejaars student Bedrijfskunde en grootgebracht met brood van Voskamp. Een van onze verkoopsters herinnert zich nog, dat hij als klein ventje meekwam naar de winkel om brood te halen. Zelf herinnert hij zich nog, dat hij als kleine jongen een verjaardagstaart mocht kiezen uit het taartenboek. En zoals vele jongens dat doen, koos hij een keer voor een Feijenoordtaart. Een taart hoort natuurlijk bij speciale gelegenheden!
 

‘Voskamp onderscheidt zich op het gebied van kwaliteit en versheid.’


Tegenwoordig komt hij vrijwel dagelijks in de winkel om kaiserbroodjes te halen. Alleen op zondag niet, want tja …… dan zijn we gesloten. Dan moet hij het dus doen met brood van zaterdag. Ralph is echt liefhebber van lekker vers brood. Wat hem betreft mogen we daarom ook op zondag onze winkels openen. In deze maatschappij krijgen we steeds meer een 24-uurseconomie, dus ik sluit niet uit dat het een keer gaat gebeuren... Maar voorlopig is het nog niet zover.

Volgens Ralph hebben we bestaansrecht, omdat we ons onderscheiden op het gebied van kwaliteit en versheid. En dat moeten we blijven doen om te concurreren met de supermarkt. Want ja, de Nederlander is prijsbewust. Naast de kaiserbroodjes neemt Ralph ook graag een ham-kaascroissant of een kaasstengel mee, wat hij na een paar maanden afwisselt met bijvoorbeeld een donut. De kaiserbroodjes blijven echter dagelijkse kost. Als ik vraag naar zijn favoriete banketproducten kiest hij voor de tompouce en de roze koek. Niet voor niets dus ‘de hardlopers’ in ons assortiment. “En ik ben dol op speculaas”, zegt hij. Binnenkort wil Ralph op kamers gaan wonen en moeten wij hem dus gaan missen als dagelijkse klant in onze winkel in Rhoon. Maar hij is zeker van plan om in het weekend weer kaiserbroodjes te komen halen. Moeten we dan toch maar op zondag open gaan?

donut
Deze heerlijke donut smaakt altijd! Bij de koffie, thee of tussendoor.
per stuk voor € 1,30
tompouce
Gele room tussen twee laagjes korstdeeg. Met slagroom.
€ 2,45
kaiserbroodjes per 5
Klein, hard gebakken bolletjes wittebrood. Ook half-afgebakken te bestellen.
3,50 5 voor € 2,75

Recept: Hartige lunchmuffins

met spek, ei en tomaatjes


Wat een verrassing om in je broodtrommel te vinden, deze lunchmuffins! Heb je nog brood van gisteren, dan maakt dat voor dit recept helemaal niets uit. Lekker hartig en makkelijk om te eten. Ook leuk voor de picknick!
Lees verder
Lunchmuffins met spek en ei