Ilona Schapers

'Verkoopsters Naphtali en Evelien zijn echter toppertjes.'


Marianne Weeda-Voskamp ging op pad en interviewde 9 van onze vaste klanten en 4 collega's. Hieronder lees je het interview met Ilona Schapers, klant bij Meesterbakker Voskamp Reede.

Toen ik Ilona opbelde om een afspraak te maken voor een gesprekje, werd ik spontaan uitgenodigd om dat bij haar thuis te doen. Ik was nog maar net binnen bij Ilona of ze vertelt al enthousiast dat de winkel van Meesterbakker Voskamp op de Reede echt een gezellige bakkerswinkel is. Ze komt er dagelijks en wordt er vaak geholpen door de vaste verkoopsters Naphtali en Evelien. “Dat zijn echte toppertjes”, waren de woorden van Ilona. Ilona komt niet alleen naar de winkel, maar is altijd samen met haar hond Diva. Diva blijft dan braaf buiten bij de deur zitten. Ze krijgt altijd een paar broodkorstjes, die ze met smaak verorbert. Tijdens de zondagse wandeling wordt Diva verwend met een eierkoek. Dat Diva een echte ‘bakkershond’ is, blijkt wel uit het feit dat ze ook braaf bij de deur van onze winkel blijft zitten als Ilona even een boodschap doet in een andere winkel.
 

'Diva krijgt altijd een paar broodkorstjes, die ze met smaak verorbert.'


Ilona is klant geworden bij Meesterbakker Voskamp toen onze eerste winkel in Brielle aan de Voorstraat open ging. Toen er een Voskamp-winkel in de Reede kwam, werd dat de vaste winkel van Ilona, omdat ze daar vlakbij woont. Ze haalt daar elke vrijdag tompouces en voor haar man Rob koopt ze Duinen DubbelDonker. Voor ome Lies haalt ze Zonnebloemakker; dit vindt Ilona zelf ook heel lekker, evenals Wit Luxe Sesam. Een meestertje vindt ze heel lekker met kaas en een kaasstengel is ook niet te versmaden. “Met de Sint koop ik vaak speculaastaartjes. Mmmmmm…… En met Oud en Nieuw de oliebollen en appelbeignets”, vervolgt Ilona de opsomming van haar favoriete producten. “Maar”, zegt ze, “de kokosmakronen zijn het allerallerlekkerst.” Ze koopt ze niet vaak, omdat ze dan het hele pakje in een keer leegeet. Bij het afscheid spreken we af om op een later moment nog een foto te maken. Natuurlijk met Diva erbij…

eierkoeken per 4
De lekkerste uit de regio!
3,80 4 voor € 3,40
kokosmakroon
Met klassieker met heerlijke zachte kokos.
per stuk voor € 1,25
zonnebloemakker
Een mals, licht meergranenbrood met zonnebloempitten in en op het brood.
€ 3,50
wit luxe sesam
Een witbrood met een krokante korst met sesamzaad.
€ 3,20

Recept: Duinenbrood Kaassneetjes

met tomatenbouillonDeze Duinenbrood Kaassneetjes gecombineerd met tomatenbouillon zijn een hartig opkikkertje voor tussendoor. Zo klaar en door Duinenbrood te gebruiken is het behalve lekker ook nog gezond en voedzaam.
Lees verder
Duinen Kaassneetjes