Familie Van Boekholt

'Ik herinner mij de gezellige sfeer in de winkel.'


Marianne Weeda-Voskamp ging op pad en interviewde 9 van onze vaste klanten en 4 collega's. Hieronder lees je het interview met de familie Van Boekholt, klant bij Meesterbakker Voskamp Sterrenhof.

Onverwacht belde ik aan bij de familie Van Boekholt in een mooi appartementencomplex in de wijk Sterrenhof te Spijkenisse. Ze waren onmiddellijk bereid om met mij een gesprek te hebben over ‘50 jaar Meesterbakker Voskamp’. De familie Van Boekholt was al klant bij bakkerij De Bloeme, de voorganger van bakker Voskamp. Toen mijn ouders bakkerij De Bloeme overnamen zijn ze klant gebleven tot op de dag van vandaag. Met recht ‘klanten van het eerste uur’. In die periode deed mevrouw Van Boekholt meestal de boodschappen en ze herinnert zich, dat ze op zaterdag naar de winkel ging om witte broodjes te halen. Later werden dat de Surinaamse broodjes, tot op de dag van vandaag.

Op zaterdag ging meneer Van Boekholt wel eens mee naar de bakker. Hij herinnert zich de gezellige sfeer in de winkel. Dit was ook toe te schrijven aan de gesprekjes die hij had met andere klanten, onder wie veel Oud-Spijkenissers.
 

Met recht ‘klanten van het eerste uur’.


Via de telefoon heb ik ook nog gesproken met hun dochter Inge. Zij vertelde enthousiast dat zij ongeveer 4 jaar bij ons gewerkt heeft als zaterdaghulp. Ze heeft gewerkt in de tijd dat mijn ouders nog de scepter zwaaiden in het pand aan de Voorstraat 32. Ze kent de collega’s van toen nog bij naam. Onder andere Janet en Marina, die ook nu nog het Voskamp-team versterken. Ze weet ook nog dat ze met Voskamp-collega’s meedeed in een voetbalteam. Leuke herinneringen… Toen in het jaar 2000 onze vestiging in de wijk Sterrenhof werd geopend, werd de familie Van Boekholt daar vaste klant. Over de vraag welk product ze erg lekker vinden hoefde mevrouw Van Boekholt niet lang na te denken: “Tompouces en aardbeiengebakjes” zegt ze, maar: “halen en eten.” Een statement dat ik graag onderschrijf. Meneer Van Boekholt koos voor het Polderbrood. “Maaaaar…”, zei hij, “Vergeet niet de oliebollen en de heerlijke weihnachtsstollen met Kerst.” Hij vindt het fijn dat de stol in een kleinere variant te koop is, namelijk de proefstol.

tompouce
Gele room tussen twee laagjes korstdeeg. Met slagroom.
€ 2,50
polderbrood
Dit smaakvolle meergranenbrood is een van onze populairste broden.
€ 3,90
meestertjes per 5
Met een fruit- en notenmix.
5,50 5 voor € 4,75

Recept: Meestertje geitenkaas

en gegrilde groenten


Meestertjes zijn krokante meergranenbroodjes vol met zuidvruchten, noten en pitten. De lichtzoete smaak van de zuidvruchten combineert uitstekend met de smaak van gegrilde groenten. Ook geitenkaas en noten zijn een beproefde sensatie. Dit recept heeft dus alles in huis voor een echt genietmomentje. In het zonnetje, aan de keukentafel of op kantoor. Even tijd voor eten, even tijd voor genieten.
Lees verder
Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten