Marcel Kalshoven

‘Als er niets gebeurt, blijf je stilstaan...’


Marianne Weeda-Voskamp ging op pad en interviewde 9 van onze vaste klanten en 4 collega's. Hieronder lees je het interview met Marcel Kalshoven, Banketbakker bij Meesterbakker Voskamp.

Ons gesprek begint eigenlijk met een kleine anekdote. Marcel vertelt dat hij 13 jaar geleden bij ons is komen werken door de overname van het bedrijf van de heer Kroone uit Brielle. Toevalligerwijs was dat op 1 april. Een bijzondere dag in Den Briel. Hij zou vrij zijn die dag. En zo begon hij zijn carrière bij Meesterbakker Voskamp met een vrije dag. Marcel had geen moeite zich aan te passen aan de nieuwe bedrijfscultuur. Hij heeft fijne collega’s en gaat altijd graag naar zijn werk.

Marcel heeft het vak geleerd bij Vroom (een patisserie en chocolaterie) en bij Kroone (een banketbakkerij). Bij Kroone maakte hij alle banketproducten en bij ons maakt hij het ‘nat gebak’. ‘Nat gebak’ is echt een vakterm. In onze bakkerij is dat een aparte afdeling, waar men werkt in een airconditioned ruimte.

Marcel legt het als volgt uit: “Je maakt het eindproduct, er wordt niets meer afgebakken. Je maakt bijvoorbeeld tompouces, slagroomgebak, schnitten, taarten en crèmegebak. Op de vraag wat hij het leukste vindt om te doen zegt hij: “Ik vind eigenlijk alles wel leuk, maar als er bijvoorbeeld schnitten in de reclame zijn, dan ben je wel erg lang met hetzelfde bezig. Daarentegen is het leuk om eens een bruidstaart te maken. Dan ben je weer iets heel anders aan het doen. Het leuke aan het werk is, dat je het eindresultaat ziet.” Natuurlijk vraag ik ook aan Marcel welk product hij zelf erg lekker vindt. Lachend zegt hij: “De appelkanjer”. Maar er zit een addertje onder het gras. De appelkanjer was een product van Kroone, dat dus onder andere door hem ook bij ons in het assortiment gekomen is. En met succes! Het is een echte hardloper.

Hoewel hij de appelkanjer erg lekker vindt, eet hij ook graag een saucijzenbroodje. “Want als je de hele dag werkt in de zoetigheid, dan lust je wel iets hartigs.” In de 13 jaar dat hij bij Meesterbakker Voskamp werkt, heeft hij al veel veranderingen meegemaakt, waaronder een paar verbouwingen. Hij heeft er vertrouwen in dat er door iedereen gewerkt wordt aan de toekomst. “Als er niets gebeurt, blijf je stilstaan”, is zijn mening, en dat is niet de bedoeling. “Ik wil hier graag ‘oud’ worden”, zegt hij. En als het aan Meesterbakker Voskamp ligt, gebeurt dat ook.

appelkanjer
Roomboter bladerdeeg, appel, een beetje abrikoos en victoriabeslag.
per stuk voor € 2,15
tompouce
Gele room tussen twee laagjes korstdeeg. Met slagroom.
€ 2,45
slagroomschnitte
Met slagroom, Zwitserse room en een dunaagje jam.
€ 9,75

Recept: Roomkaas met Italiaanse kruiden

en vrolijke viooltjes


Wist je dat je (sommige) viooltjes kunt eten? Het toevoegen ervan aan bijvoorbeeld een lekkere roomkaas geeft dit bekende borrelsmeersel direct een bijzonder tintje. Probeer het eens, met dit heerlijke roomkaasrecept…
Lees verder
Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes