Charissa Kindermans

'Eerst een patatje op de markt, daarna voor eierkoeken naar Voskamp.'


Marianne Weeda-Voskamp ging op pad en interviewde 9 van onze vaste klanten en 4 collega's. Hieronder lees je het interview met Charissa Kindermans, klant bij Meesterbakker Voskamp Rozenburg.

Het was gezellig bij Charissa toen ik bij haar op de thee was voor dit gesprek. Baby Maja van 6 maanden lag op bed en Noëlle en Davey zaten lief te kleuren, zodat wij redelijk ongestoord konden praten. Af en toe wilden de kinderen natuurlijk wel een duit in het zakje doen. Zo lieten ze desgevraagd weten dat ze die ochtend samen met papa een kaasstengel in onze winkel hadden gehaald. Mijn eerste vraag aan Charissa was of ze nog wist sinds wanneer ze klant is bij Meesterbakker Voskamp. “Zo lang ik me kan herinneren”, antwoordde ze. Haar opa en oma en ook haar ouders kwamen er altijd. Haar moeder vooral voor het brood en haar vader voor de lekkere dingen. Ze is dus grootgebracht met het brood van Meesterbakker Voskamp. Vooral tijgerwit was haar favoriet, maar het andere witbrood viel ook in de smaak.

Ze herinnert zich nog heel goed dat ze op woensdag altijd naar de markt ging om een patatje te halen, en daarna gelijk doorging naar de bakker om eierenkoeken te kopen. Toen ze op zichzelf ging wonen was het voor haar vanzelfsprekend om naar de winkel van Voskamp te blijven gaan. Tegenwoordig eet ze nog wel eens witbrood, maar het is nu toch meer volkorenbrood waar de voorkeur naar uitgaat. De man van Charissa houdt van hartige lekkernijen, zoals een saucijzen- of frikandelbroodje. “Maar in de Sinterklaastijd mag toch de marsepein van de bakker niet ontbreken. Dat heeft hij van zijn oma meegekregen. Zij kocht altijd marsepein van de bakker.“

Voor de verjaardagen van de kinderen wordt er altijd een slagroomfototaart besteld. En voor de eerste verjaardag van hun spruiten kopen ze er een extra slagroomschnitte bij. Er mag dan naar hartenlust gesnoept en gespeeld worden met de slagroom. Ze zitten dan onder de slagroom en de jarige is dan letterlijk en figuurlijk om op te eten. De foto’s op het dressoir zijn er getuige van. Ook voor een uitgebreide lunch kun je gerust aanschuiven bij Charissa. Er zijn dan kampioentjes, maïsbroodjes, Italiaanse bollen en ook kaasstengels, eierkoeken en krentenbrood ontbreken niet. Aan het eind van ons gesprek schiet haar nog te binnen dat de boluscake erg lekker is. En dat ze altijd heel vriendelijk geholpen wordt door de verkoopsters. “Ze staan met een lach op hun gezicht achter de toonbank”, laat ze nog weten. Uiteraard zijn wij altijd blij met zulke complimenten.

boluscake
Met de smaak van de Zeeuwse bolus.
€ 4,95
eierkoeken per 4
De lekkerste uit de regio!
4,00 4 voor € 3,60
rozijnenbollen per 6
Boordevol krenten en rozijnen.
6 voor € 3,95
kampioentjes per 5
Een hard meergranen natuurdesembroodje met zaden, pitten en kruiden.
4,75 5 voor € 3,95

Recept: Spelt eierkoek met een frisse

zomerse rood fruit spread


Bij de Meesterbakker hebben we naast de naturel variant ook spelt eierkoeken. Beide hebben ze hun eigen smaak. Om deze lekkere en gezonde tussendoortjes om te toveren in een feestje, hebben we een recept voor een frisse rood fruit spread. Dat combineert heerlijk bij de nootachtige smaak van onze spelt eierkoeken.
Lees verder
Spelt eierkoek met rood fruit spread