Familie Vermeulen

'Als hij gaat vissen haal ik speciaal twee Voskampjes voor hem...'


Marianne Weeda-Voskamp ging op pad en interviewde 9 van onze vaste klanten en 4 collega's. Hieronder lees je het interview met familie Vermeulen, klant bij Meesterbakker Voskamp Oostvoorne.

Onze winkel in Oostvoorne is in de zomer wat drukker, vanwege de toeristen die dan graag in Oostvoorne vertoeven. Op camping ’t Kruiningergors verblijven in de zomer vele gasten; waarvan sommigen er wel maanden achtereen verblijven. Zo ook mevrouw Ria Vermeulen en haar man. Ze doen dat al sinds jaar en dag en haar man zelfs al sinds zijn prille jeugd. Hij was een jaar of zeven toen hij met zijn ouders voor het eerst naar Oostvoorne ging. Hij zegt dan ook: “Ik heb hier net zo goed mijn ‘roots’ als op Rotterdam Zuid.” Ook Ria is een echte ‘Zuiderling’. Ik was voor dit gesprek door Ria uitgenodigd om naar ‘t Kruiningergors te komen en terwijl Ria voor de koffie zorgde, vertelde haar man dat Ria vroeger jaren bij de bakker heeft gewerkt. “Dat was bij bakker Fred v.d. Ende”, vulde Ria later aan. Ze heeft daar met veel plezier gewerkt en de liefde voor het vak is altijd gebleven. Ze vond het bijvoorbeeld erg leuk om met Pasen paaseieren te versieren met strikken en linten. Ik herken mezelf daar ook in, omdat ik dat ook jarenlang met veel plezier gedaan heb.

Wat Ria ook belangrijk vindt, is het gezellige contact met de verkoopsters. Als ze na een half jaar weer naar Oostvoorne komt is daar altijd weer de herkenning en, als er de tijd voor is, een kletspraatje. Die herkenning ervaart ze ook andersom, want ze woont momenteel in Portland en daar is ze vaste klant bij (collega-)Meesterbakker Uljee. Ze peinst er niet over om haar brood ergens anders te kopen dan bij een echte warme bakker. “Dat proef je”, zegt ze. Ze koopt graag verschillende soorten brood, want ze houdt van variatie. Voor haar man neemt ze fijn volkoren mee. En als hij gaat vissen haalt ze speciaal voor hem twee ‘Voskampjes’ (een bolusbroodje gevuld met Zwitserse room). Verder zijn Bossche bollen (in onze winkel wordt dat een moorkop), tompouces en roze koeken favoriet bij meneer Vermeulen.

Afgelopen Koningsdag is Ria nog met haar scootmobiel naar de winkel gereden om oranje tompouces te halen. En ze was niet de enige klant… “Wat stonden er veel tompouces in de vitrines”, zei ze met ontzag. Ook is ze op oudejaarsdag op de scootmobiel van Portland naar onze winkel in Hoogvliet gereden voor de lekkerste oliebol van dat jaar. Er stond een hele lange rij, “maar dat gaf niet, want ik zat prima in mijn scootmobiel”, zegt ze lachend. Het was een gezellig gesprek en misschien komen we elkaar nog eens tegen als Ria samen met haar vriendin op de scootmobiel op pad gaat om in Oostvoorne of Rockanje een broodje te halen.

smulbol
Een briochebroodje gevuld met Zwitserse room. Een ware traktatie!
per stuk voor € 2,15
polderbroodjes per 6
Zachte, malse meergranenbroodjes.
3,90 6 voor € 3,25
tompouce
Gele room tussen twee laagjes korstdeeg. Met slagroom.
€ 2,50
100% volkoren
fijn volkoren
Een klassieker uit ons assortiment en zeer geliefd bij kinderen.
€ 3,40

Recept: Zalm hotdog

met romige zuurkool


Een warm tussendoortje of als onderdeel van de lunch. Dit broodje hotdog is anders dan anders. Gemaakt met in spek gewikkelde zalm in plaats van een worstje maar wel met de traditionele zuurkool.
Lees verder
Zalm hotdog met romige zuurkool