Sinterklaas alfabet

Van Amandelspijs tot andere Zoetigheid


Over het werk en de producten in onze ambachtelijke bakkerij raken we eigenlijk nooit uitgepraat. Er is zoveel te vertellen, zoveel te zien, zoveel te ruiken en zoveel te proeven! Omdat het in de Sinterklaastijd om (chocolade- en banket)letters draait, hebben we een Sinterklaas-alfabet gemaakt!
 

A van Amandelspijs

Amandelspijs wordt veel gebruikt in onze bakkerij. Vooral in december. Gevuld speculaas, roomboter amandelletters en -staven… Wij gebruiken uitsluitend 100% zuiver amandelspijs. En dat proef je! Spijs gemaakt van amandelen is vele malen lekkerder dan spijs waar ander ‘vulmateriaal’ voor is gebruikt, zoals bonen of pitten. Wij laten onze spijs een tikje grover malen, waardoor je de amandelen extra goed proeft.
 

B van brokken

Speculaasbrokken... Zo heerlijk bij de koffie of thee. Of lekker tussendoor. We hebben ze met en zonder amandelnootjes erop.
 

C van Chocoladeletter

De C is natuurlijk van Chocoladeletter. iedereen heeft er wel eens een in zijn of haar schoen gekregen...
 

D van December

De gezelligste tijd in de bakkerij!
 

E van Eieren

Eieren zijn belangrijke en onmisbare ingrediënten in de bakkerij. Ze worden verwerkt in producten van beslag en in soezen of schuim. Bovendien spelen ze in veel andere bakkerijproducten een rol als hulpgrondstof.
 

F van Fondant

Fondant is een lekkere zoete suikerpasta. Het lijkt op marsepein, alleen zijn daarin ook nog amandelen verwerkt. Fondant wordt vaak gebruikt voor het bekleden van taarten of het maken van decoraties. Je kunt er alle kleuren van de regenboog aan geven. Onze heerlijke Piet Fours worden ook in vrolijke kleurtjes fontant gedoopt.
 

G van gevuld speculaas

Elk jaar trappen wij het speculaasseizoen af met ons gevuld speculaastaartje. En dat is niet voor niets! Want o wat is die lekker!
 

H van huwelijksmakelaar

Sinterklaas is een kindervriend, maar staat ook bekend als huwelijksmakelaar. De vorm van speculaasjes, gemaakt op koekplanken, heeft hiermee te maken. Hoe? Dat lees je hier.


I van Instagram

Natuurlijk gaan ook wij met de tijd mee. Dus zijn we ook goed te vinden op de sociale netwerken als Instagram, Facebook en Youtube. Hierop plaatsen we foto’s en filmpjes van onze mooie producten, informatie over brood en banket, inspiratie in de vorm van recepten en leuke tips… Volg jij ons al?
 

J van Jarig

Op 5 december vieren we natuurlijk de verjaardag van de goede Sint!
 

K van Kruidnoten

Daar wordt natuurlijk lekker mee gestrooid! Maar gewoon lekker opeten is natuurlijk ook niet verkeerd.
 

L van lekkers

Daarmee liggen onze winkels helemaal vol. Wat is jouw favoriete Sinterklaaslekkernij?
 

M van Marsepein

Marsepeinen worteltjes en aardappeltjes, mozaiek figuurtjes, biggetjes... Nou ja, welke kleur en vorm onze marsepein ook heeft, alles is gemaakt van de beste ingredienten, zoals lekkere amandelen.
 

N van Noten

We gebruiken sowieso noten in de bakkerij, maar rond Sinterklaas maken we veel gebruik van amandelen. Wist je dat amandelen gezond zijn en heel belangrijk voor ons lichaam? Ze zitten vol met nuttige vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Noten heb je in vele soorten en maten, maar we kunnen met zekerheid stellen dat de amandel één van de gezondste is.
 

O van Oliebollen

Deze horen natuurlijk eigenlijk bij Oud & Nieuw, maar wij hebben ze nu al elke zaterdag in onze winkels. Na 5 december kun je elke dag in onze winkels terecht voor de lekkerste oliebollen uit de regio!
 

P van Pepernoten

Ook onze pepernoten maken wij op ambachtelijke wijze. Volgens authentiek recept met alleen de beste ingrediënten. De basis wordt gelegd door de juiste verhouding van specerijen en het kneden van het deeg. Ons pepernotendeeg wordt in karakteristieke grove stukken gesneden en de heerlijke geur verraadt de kruidige ingrediënten van onze pepernoten. Om de versheid te garanderen worden ze vers gebakken in onze winkels en dat proef je!
 

Q van quiche

Een leuk en makkelijk recept voor Sinterklaasavond: Broodquiche met prei en tomaat!
 

R van Roomboter

In onze bakkerij maken wij gebruik van zuivere ingrediënten, zoals echte roomboter. En dat proef je!
 

S van Speculaas

Dat hebben we in alle soorten en maten, speculaasbrokken met en zonder amandelen, gevuld speculaas, kleine speculaasjes, speculaaspoppen… Welke kies jij?
 

T van Tas

Wij hebben een leuk feesttasje in ons assortiment. Deze is gevuld met een kleine chocoladeletter, een speculaasbrok, een halve roomboter amandelstaaf en 150 gram pepernoten. Leuk om te krijgen, nog leuker om weg te geven.
 

U van U

U als klant staat natuurlijk centraal bij ons. Heeft u vragen? Bel ons dan gerust op of kom gezellig langs in een van onze winkels. Onze winkeldames en -heren helpen u graag!
 

V van Vers

Ook onze Sinterklaaslekkernijen maken wij dagvers. Onze gevuld speculaastaartjes en pepernoten bakken we zelfs (de hele dag door) in onze winkels. Verser kan dus niet!


W van Winkels

In onze 17 winkels is het altijd gezellig! Onze winkeldames en -heren staan graag voor je klaar en er is altijd wel iets lekkers te proeven.
 

X van X-mas

Hoewel onze winkels vol liggen met Sinterklaaslekkers, denken onze bakkers al een beetje vooruit... De grondstoffen voor alle lekkere Kerststollen moeten natuurlijk wel op tijd in onze bakkerij geleverd worden!
 

IJ van IJzerkoekjes

Geen typisch Sinterklaasproduct, maar wel een leuk schoencadeautje...
 

Z van Zoet

Want wie zoet is, krijgt lekkers. En dan natuurlijk het liefst van de ambachtelijke bakker! Kom je gezellig langs in een van onze winkels? Je bent van harte welkom!
 

Recept: Sinterklaas boterhammen

De favoriete lunch van de Sint


Wat de Sint het liefste op zijn brood heeft? Speculoospasta natuurlijk. En om het feest compleet te maken strooit hij er ook nog een beetje hagelslag, schuddebuikjes of kruidnootjes overheen. Mmmm...
Lees verder
 Sinterklaas boterhammen