Opgroeien in de bakkerij

De Meesterbakker vertelt...


Denk ik aan Sinterklaas,dan komen direct de fijne herinneringen uit mijn jeugd naar boven drijven. Niets mooiers dan je in het licht van de twinkelende winkelstraatverlichting, te vergapen aan marsepeinen poppetjes en suikerbeesten in de gezellige Sinterklaasetalage.

Kind zijn in een bakkersgezin was een feestje. Als eerste kreeg ik een witte boterham met verse speculaas mee voor de lunch. Na schooltijd snel naar de bakkerij om te helpen met pepernoten maken, vol bewondering toekijken hoe de chocoladeletters vorm kregen en snoepen van een heerlijk stuk warme speculaasstaaf.

Maar naast de kruidige geur van speculaas die uit de bakkerij kwam, leken ook de spannende geheimen door de lucht te zweven. Archiefkasten die op slot zaten met daarin de geheime recepten van Bakker Piet. Avonden dat we niet op kantoor mochten komen, omdat Sint en Piet hun ‘bestelling’ op kwamen halen… Het droeg allemaal bij aan dat trotse moment, dat moment waarop je ’s ochtends in je schoen een chocoladeletter vond, gekregen van de Sint, maar gemaakt door je vader. Sttt… geheimpje!
 

Recept: Kruidnoten tiramisu 

Een origineel Sinterklaasdessert.


Op zoek naar een origineel dessert voor Sinterklaasavond? Wat dacht je van deze Kruidnoten tiramisu? Uiteraard kun je in onze winkels terecht voor heerlijke kruidnoten.
Lees verder
Kruidnoten tiramisu