Eierkoeken

Wie kent ze niet?


Eierkoeken zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse bakkerijen. Een slank tussendoortje gemaakt van eieren, melk, suiker, bloem, boter en bakpoeder. Vooral dat (ammonium)bakpoeder zorgt ervoor dat de koek heerlijk groot en luchtig wordt. Vaak wordt het ammonium, wat een zout is, verward met ammoniak. Dit komt door de sterke geur. Onze bakkers zorgen er echter voor dat de koeken goed af kunnen koelen voordat ze verpakt worden, zodat de eierkoeken niet alleen lekker smaken maar ook lekker ruiken.

In dit filmpje laten we zien, hoe onze bakkers eierkoeken bakken.
 
Polderbroodjes
Zachte, malse meergranenbroodjes.
3,30 6 voor € 2,85
Eierkoeken
De lekkerste uit de regio!
3,20 4 voor € 2,75
Spelt eierkoeken
Een heerlijk verantwoord tussendoortje.
3,40 4 voor € 3,15
Rozijnenbollen
Boordevol krenten en rozijnen.
6 voor € 3,45

Recept: Eierkoekmuizen

om te trakteren


Op zoek naar een leuke en originele traktatie? Wat dacht je van deze eierkoekmuizen? Je maakt ze in een handomdraai en het is natuurlijk helemaal leuk om ze samen met de jarige job te maken. Dus zoek een paar mooie oortje, grappige snorharen en passende oogjes uit en beginnen maar!
Lees verder
Eierkoek traktatie