Desembrood

Met aandacht bereid


Bij Meesterbakker Voskamp zijn we trots op onze desembroden. Broden gemaakt van de beste ingrediënten en die alle rust krijgen die ze verdienen. Pas na 24 uur rusten, wordt het brood afgebakken in een speciale steenoven. Deze oven is bijzonder omdat de stenen vloer de temperatuur van 260 graden bereikt. Doordat het deeg direct op de hete stenen vloer gelegd wordt, ‘werkt’ het deeg snel en ontstaat er een heerlijke krokante korst die er door zijn grillige vorm ook nog eens prachtig uitziet.

 

Wat is desembrood?

Desembrood bestaat al heel lang. Sterker nog: tot aan de 19de eeuw werd er alleen maar brood met desem gebakken. Gist als rijsmiddel werd pas later ontdekt. Toch heeft desembrood pas de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Maar wat is desembrood eigenlijk? Desembrood is brood waarvan het deeg niet met gist is gerezen, maar met desem als rijsmiddel. Er is een wezenlijk verschil tussen desem en gist.

 

Wat zijn de ingrediënten van desembrood?

Naast desem bestaat een desembrood, net als ander brood, uit (volkoren)meel of bloem, water en bakkerszout. Hieraan kan de bakker natuurlijk nog extra ingrediënten toevoegen als noten, zaden en/of vruchten. Desembrood is dus niet per definitie glutenvrij. Ter discussie staat of desembrood gezonder is dan brood dat bereid is met gist.

 

Ons desemassortiment

Onze desembakker experimenteert graag met verschillende ingrediënten, waardoor de lekkerste varianten desembrood ontstaan. Toevoegingen zoals noten, zaden, olijven, kruiden, kaas, zongedroogde tomaten of cranberry’s geven deze broden een heel eigen karakter. Ons desemassortiment bestaat momenteel uit vier heerlijke desembroden: desem wit, desem donker, desem zaden en pain de campagne.
desem wit
Een heerlijk wit desembrood met spekkige kruim.
€ 4,45
desem donker
Een mooi donker desembrood met een robuust karakter.
€ 4,45
desem zaden
Niet voor niets ons meest verkochte desembrood!
€ 4,45
pain de bretagne
Dit desembrood is rijkelijk gevuld met hazelnoten en rozijnen
€ 5,65

Recept: Desemsandwich

met kip en gegrilde groenten


Deze desemsandwich is rijk gevuld met diverse groenten. Zo kies je gemakkelijk voor een stevige lunch. Experimenteer vooral eens met onze gevulde broden. De noten en zuidvruchten die onze bakkers hier dagelijks in verwerken, zijn een smakelijke aanvulling op de zachte grillsmaak van de groenten.
Lees verder
Desemsandwich met kip en gegrilde groenten