Patrick Hilliman

'Speltbrood... Vers, gezond en lekker!'


Marianne Weeda-Voskamp ging op pad en interviewde 9 van onze vaste klanten en 4 collega's. Hieronder lees je het interview met Patrick Hilliman, klant bij Meesterbakker Voskamp Hoogvliet.

De winkeldames van Hoogvliet hebben Patrick gevraagd deel te nemen aan dit gesprekje voor ons jubileummagazine. En zo maakte ik kennis met Patrick en zijn zoontje Amar’e. Amar’e is een schat van een mannetje, die tijdens ons gesprek op schoot zat bij zijn vader. Toen ik hoorde dat hij regelmatig meeging naar de bakker, en dan vaak een kaasstengel kreeg, heb ik een kaasstengel uit de winkel gehaald en aan hem gegeven. En daar maak je altijd vriendjes mee! Al snel in het gesprek begreep ik dat Patrick wel een beetje een bijzondere klant is. Hij is namelijk jarenlang professioneel basketbalspeler geweest. Hij is geboren en getogen op St. Maarten, maar al op jonge leeftijd naar Amerika vertrokken om daar op niveau te kunnen basketballen. Op 23-jarige leeftijd ging hij naar Spanje om daar een professionele carrière te beginnen. En het is slechts 10 jaar geleden dat hij naar Nederland kwam. Ook vanwege zijn basketbalcarrière. Hij speelde o.a. in Rotterdam en Leiden. Daarbij kwam hij ook jarenlang uit voor het Nederlands Nationaal Basketbalteam. Kortom; een topatleet met een prachtige sportcarrière.
 

Zijn keuze voor zoete lekkernijen is bescheiden. “Af en toe een tompouce of een koffiebroodje”.


Sinds een jaar is hij gestopt met zijn professionele basketbalcarrière. Hij heeft het naar zijn zin in Nederland, hoewel hij nog graag op vakantie gaat naar St. Maarten en het klimaat van daar ook wel enigszins mist. Ik vind het leuk om te horen dat hij al 8 jaar klant is bij Meesterbakker Voskamp in Hoogvliet. Sportmensen zijn altijd bewust bezig met hun voeding. Waar zijn vrouw en kinderen kiezen voor Hoogwit- en Hoogbruin-brood, kiest hij zelf voor Duinen VolVezel. En speltbrood is ook een favoriet. “Vers, gezond en lekker”, zegt Patrick. Zijn keuze voor zoete lekkernijen is bescheiden. “Af en toe een tompouce of een koffiebroodje.” Zijn oudste zoon houdt wel van zoetigheid, bijvoorbeeld een roze koek. Dat lust Amar’e ook wel, maar dat is natuurlijk geen dagelijkse kost. Patrick doet regelmatig de boodschappen, al dan niet met de kinderen, maar wisselt dit af met zijn vrouw. Na ons leuke gesprek begrijp ik des te meer dat de familie Hilliman graag geziene klanten zijn bij onze winkeldames.

koffiebroodje
Met gele room, rozijnen en fondant.
per stuk voor € 2,25
tompouce
Gele room tussen twee laagjes korstdeeg. Met slagroom.
€ 2,50
100% spelt
meesterspelt
Met honing, zonnebloempitten en sesamzaad. Lactosevrij.
halfje voor € 2,99
bruin hoog
Dit lekkere lichte tarwebrood valt bij iedereen wel in de smaak.
€ 2,98

Recept: Stoere tosti's

van stoer desembrood


Desembrood... Wist je dat je daar hele stoere tosti's van kunt maken? Bijvoorbeeld met kaas en salami. Of met mozzarella, pesto en rauwe ham. Kies je favoriete desembrood en lekker beleg en beleggen maar! Organiseer eens een tosti-lunch voor je vrienden!
Lees verder
Stoere tosti's van desembrood