De heer Bijl

'Zodra de eerste oliebollen in de winkel liggen, neem ik er vijf mee, want ze zijn zo op.'


Marianne Weeda-Voskamp ging op pad en interviewde 9 van onze vaste klanten en 4 collega's. Hieronder lees je het interview met de heer Bijl, klant bij Meesterbakker Voskamp Evertsenplein.

Om half twee had ik een afspraak met de heer Bijl in de winkel op het Evertsenplein in Hellevoetsluis. Toen ik daar aankwam was de heer Bijl al aanwezig en zat hij met een bakkie koffie op mij te wachten. Hij is een man van de tijd: “Liever te vroeg, dan te laat”, zegt hij. Over tijd gesproken; de heer Bijl heeft al herinneringen aan de winkel van Voskamp van een hele tijd geleden. Hoewel hij is opgegroeid in Hoogvliet, kwam hij in de jaren zeventig veel in de Voorstraat in Spijkenisse, omdat zijn oom daar een groentewinkel had. Hij kwam daar toen ook op de markt, die vlak bij het huidige restaurant Ganzengors te vinden was. Er werd altijd wel wat te snoepen gehaald bij Voskamp. Vaak was dat een puddingbroodje. Voor zijn opa werd vloerbrood gekocht. In die tijd was dat niet gesneden en werden er door opa dikke boterhammen van gesneden, welke ruim werden belegd met roomboter en basterdsuiker. Net een gebakje… Na zijn huwelijk ging de heer Bijl in Hellevoetsluis wonen, waar hij bij de plaatselijke bakker zijn inkopen deed. Toen het Evertsenplein er eenmaal was, werden daar de boodschappen gehaald. Een groot voordeel van het boodschappen doen in Hellevoetsluis is het gratis parkeren. “Dat zou overal zo moeten zijn”, vindt hij.
 

'Het personeel is altijd vriendelijk en nooit chagrijnig.'


In 2006 werd de bakkerswinkel van Van Eeren overgenomen door Meesterbakker Voskamp en vanaf die tijd is de heer Bijl er vaste klant. Hij komt elke zaterdag op tijd in de winkel, zo rond 8.00/ 8.30 uur. Hij koopt graag het Duinen VolVezel. Voor zijn vrouw neemt hij melkwit mee en voor zijn kleinzoon witte puntjes. Hij koopt ook graag een ‘smulbol’. ‘Smoeltjes’ noemt hij ze. En de oliebollen vindt hij echt heerlijk. Zodra de eerste oliebollen in de winkel liggen neemt hij er vijf mee, “want ze zijn zo op.” Zijn vrouw heeft liever de oliebollen zonder vulling en hij vindt het jammer dat die er in het begin nog niet zijn. Ook de mini-oliebolletjes met kaneel vindt hij heerlijk. Hij oppert om een broodrecept te maken met kaneel erin. Voordat ik afscheid neem van de heer Bijl wil hij nog even kwijt dat het personeel altijd perfect is. “Altijd vriendelijk en nooit chagrijnig. ’s Morgens vroeg al en dat geldt ook voor de winkel in de Struijtse Hoeck”, zegt hij. Hij wil dan ook graag met één van de winkeldames op de foto…

smulbol
Een briochebroodje gevuld met Zwitserse room. Een ware traktatie!
per stuk voor € 2,15
polderbroodjes per 6
Zachte, malse meergranenbroodjes.
3,90 6 voor € 3,25
witte puntbroodjes per 8
Niet weg te denken bij een lekkere lunch of picknick of onderweg.
4,00 8 voor € 3,25
melkwit
Een volle, romige smaak door meer dan 8% melkbestanddelen.
€ 3,60

Recept: Pittige tonijnsalade

op een zacht puntje


Zachte broodjes gaan heel goed samen met zoete smaken. Zo is het voor veel mensen lastig om een wit zacht broodje met hagelslag te weerstaan. Maar ook dit licht pittige recept met tonijn is niet te versmaden. Blijft alleen de vraag… wit of bruin?
Lees verder
Pittige tonijnsalade op een zacht puntje