Rozijnenbollen

Krenten en rozijnen... Weet jij het verschil?


Onze bakkers maken geen krentenbollen maar rozijnenbollen, omdat er meer rozijnen dan krenten inzitten. Weet jij het verschil tussen krenten en rozijnen?


Krenten en rozijnen zijn allebei gedroogde druiven en zijn allebei lekker zoet van smaak. Niet zo gek dus dat ze vaak met elkaar verward worden. Toch zijn ze niet helemaal hetzelfde.
 

Krenten

Een krent is een gedroogde, pitloze druif van een specifiek ras: de Vitis vinifera ‘Korinthiaka’. De naam is afkomstig van het Franse woord raisin de Corinthe, wat weer afkomstig is van de Griekse stad Korinthe. Hier werden de druiven oorspronkelijk verbouwd. Krenten hebben een donkerblauwe tot bruine kleur en smaken een beetje droog en zuur. Bij krenten geldt: hoe donkerder de kleur, hoe zoeter ze smaken.
 

Rozijnen

Ook de rozijn is een gedroogde druif. Rozijnen worden echter van verschillende, grote druivenrassen gemaakt. Rozijnen kunnen verschillen van kleur. Dit heeft te maken met de lengte van het droogproces. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de smaak. Hoe langer een rozijn gedroogd wordt, hoe zoeter hij smaakt en hoe donkerder hij wordt. Dit komt doordat het vochtgehalte van de druif tijdens het drogen daalt.
 

Gezond snacken

Krenten en rozijnen zitten beide boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze bevatten zelfs vier keer zoveel gezonde voedingsstoffen als verse druiven. Daarmee zijn krenten en rozijnen geschikte gezonde snacks. Natuurlijk bevat het gedroogde fruit wel veel suikers, dus is het goed om er niet te veel van te eten.
 

Mooi heel

Onze bakkers voegen de gewassen en gewelde krenten en rozijnen pas aan het deeg toe als dit deeg goed is gekneed. Zodat de krenten en rozijnen mooi heel blijven.

Bron: kookfans.nl


 
kaneelstengels
Bladerdeeg met grove kaneelsuiker.
6 voor € 3,65
eierkoeken per 4
De lekkerste uit de regio!
4,40 4 voor € 3,85
rozijnenbollen per 6
Boordevol krenten en rozijnen. 
6 voor € 3,99
meestertjes per 5
Met rozijnen en een notenfruitmix.
5,75 5 voor € 4,95

Recept: Croissant met rucola, brie

en Italiaanse kruiden


Om de perfecte croissant te maken zorgt de bakker voor lekker veel dunne laagjes knapperig deeg. In dit recept gaan we gewoon verder met die heerlijke laagjes stapelen. Want samen met plakjes brie en prosciutto wordt dit echt een broodje om je vingers bij af te likken.
Lees verder
Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham