WEEK VAN HET BROOD

Vokoren, volvezels, volsmaak. 


In de Week van het Brood zetten we volkoren in het zonnetje. Zo’n kraakverse volkorenboterham bij je ontbijt of lunch is niet alleen heel lekker. Hij zit ook zó vol vezels dat je er de hele ochtend of middag energie van hebt.


Volkoren

Volkoren betekent dat de hele graankorrel gebruikt wordt. Een graankorrel bestaat uit een meellichaam (binnenste gedeelte), een zemel (vliesje om de korrel heen) en een kiem. Veel voedingswaarden zitten in de kiem en in de zemel van de graankorrel. Omdat deze delen in volkorenmeel blijven behouden, bevat volkorenmeel de meeste voedingsstoffen en vezels.


Vezels

Vezels zijn de onverteerbare bestanddelen die voorkomen in plantaardige voedingsmiddelen. Wetenschappelijk is aangetoond dat voldoende voedingsvezels in onze voeding de kans op het ontstaan van hart- en vaatziekten verkleint. Bovendien zorgt vezelrijke voeding snel voor een verzadigd gevoel. 


Vezels

Doordat in volkoren de hele graankorrel gebruikt is, is volkorenbrood heel smaakvol van zichzelf. Er is weinig meer nodig om jou te laten smullen van een volkorenboterham.

100% volkoren
polder volkoren
Een mals volkoren meergranenbrood. 100% lactosevrij.
€ 3,90
100% volkoren
volkoren puntbroodjes per 8
Zachte puntbroodjes van 100% volkorenmeel.
4,00 8 voor € 3,25
100% volkoren
duinen volvezel
Volkorenbrood met 35% meer vezels dan een 'normaal' volkorenbrood.
€ 3,90
100% volkoren
bruin luxe tijger
Een volkorenbrood met een krokante tijgerkorst.
€ 3,50

Recept: Clubsandwich

van Polder Volkoren

 

Polder Volkoren brood is een heerlijk meergranen volkorenbrood met lijnzaad, zonnebloempitten en sesamzaad. Bovendien is het lactosevrij. Het Polder Volkoren combineert heel lekker met de ingrediënten van deze clubsandwich.

Lees verder
Polder Volkoren Clubsandwich