Pandabrood

Al 30 jaar lekker en voor een goed doel


Pandabrood bestaat dit jaar 30 jaar! Pandabrood was het eerste meergranenbrood in Nederland en ook het eerste broodje dat gekoppeld was aan een goed doel. Van elk verkocht Pandabrood gaat 5 eurocent cent (voorheen 0,10 gulden) naar het WWF. Het Pandabrood wordt gemaakt en verkocht door diverse ambachtelijke bakkers en inmiddels is hiermee meer dan vier miljoen euro opgehaald voor het Wereld Natuur Fonds.

De kick off van Pandabroodje, in 1989, had veel impact. Het liep storm bij de Nederlandse bakkers! Het broodje was ontwikkeld door de proefbakkers van Zeelandia (leverancier van bakkerij-ingrediënten) om er 3 maanden lang actie mee te voeren. Maar het viel dusdanig in de smaak dat die 3 maanden inmiddels 30 jaren zijn geworden.

Een uitzonderlijk grote landelijke consumentencampagne zorgde voor veel aandacht en niet in de laatste plaats: het Pandabroodje viel enorm in de smaak! Enerzijds door de gezonde claims van het unieke en smakelijke meergranenbrood, anderzijds door het sympathieke goede doel; Wereld Natuur Fonds.

In 1999 ging de directie van Zeelandia op bezoek bij Prins Bernhard, destijds president van het Wereld Natuur Fonds in Nederland. Ze waren meer dan welkom! Er waren immers in tien jaar 65 miljoen Pandabroodjes verkocht en op de cheque prijkte een bedrag van 6,5 miljoen gulden. Nu, maar toen zeker een enorm bedrag. Ook in de jaren daarna werden nog regelmatig imposante bedragen overgemaakt aan het WWF.

In 2017 schonk China twee panda’s aan Nederland. Een mooi moment om hernieuwde aandacht te schenken aan het pandabroodje. Een goede reminder...

De actie die eigenlijk drie maanden zou duren loopt nog altijd! Drie maanden zijn inmiddels dertig jaar. Het Pandabroodje bestaat nog steeds. En hoe! Het heeft dankzij de smaak en kwaliteit een vaste plek veroverd in het assortiment van bakkers door heel Nederland, waaronder Meesterbakker Voskamp. Het Pandabroodje ligt bij heel veel gezinnen iedere dag vers op de ontbijt- of lunchtafel.


 
boterkoek
Actie geldig t/m 25 mei.
6,25 € 4,99
meestertjes per 5
Met rozijnen en een notenfruitmix.
5,75 5 voor € 4,95
pandabol
Heerlijke meergranenbol, ontwikkeld in samenwerking met het WFF.
€ 2,50

Recept: Spelt eierkoek met een frisse

zomerse rood fruit spread


Bij de Meesterbakker hebben we naast de naturel variant ook spelt eierkoeken. Beide hebben ze hun eigen smaak. Om deze lekkere en gezonde tussendoortjes om te toveren in een feestje, hebben we een recept voor een frisse rood fruit spread. Dat combineert heerlijk bij de nootachtige smaak van onze spelt eierkoeken.
Lees verder
Spelt eierkoek met rood fruit spread