Koolhydraatarm brood

Koolhydraatarm brood

Lever niet in op smaak


Volg je een koolhydraatarm dieet? Dan hebben wij twee heerlijke broden voor je in ons assortiment. Ons Low carb brood en ons Koolhydraatarme brood. Het Low carb brood is ook verkrijgbaar als kleine broodjes. Ook hebben we lekkere low carb crackers in de varianten naturel en kaas/pompoen.

In samenwerking met Diëtistenpraktijk Food4life hebben wij ons Low carb brood ontwikkeld. Met minder dan 5 gram koolhydraten per 100 gram brood behoort ons Low carb brood tot de broden met het laagste koolhydraat percentage van het land! Het brood bevat veel zaden. Hierdoor is het niet alleen heel koolhydraatarm, maar ook rijk aan vezels en eiwitten. Voor mensen die willen afvallen of een koolhydraatarm dieet volgen is dit dus het ideale brood. Daarnaast is het brood een interessante aanvulling voor sporters. Eiwitten zijn namelijk van belang bij de ontwikkeling en herstel van spieren. Het Low carb brood is ook verkrijgbaar als broodjes. Deze bevatten slechts 5 gram koolhydraten per broodje.

Hou er rekening mee dat het Low carb brood andere eeteigenschappen en een andere smaak heeft dan de meeste broden. Dat komt doordat in het brood veel zaden en veel minder bloem en meel bestanddelen verwerkt zijn.

Ons Koolhydraatarme brood bevat 8 gram koolhydraten per boterham. Dit brood zit boordevol natuurlijke en gezonde grondstoffen, is rijk aan voedingsvezels en past in een cholesterol- en bloeddrukverlagend dieet. Qua eeteigenschappen lijkt dit meer op het ‘gewone’ brood dan het Low carb brood.

 
Voedingswaarden per 100 gram brood (± 3 boterhammen)
      Low carb brood    Koolhydraatarm brood
Energie 994,05 kJ (237,43 Kcal) 1052 kJ (251 Kcal)
Eiwit 23,9 g 14,5 g
Vetten 12,38 g 9 g
* waarvan verzadigd 1,55 g 1.6 g
Koolhydraten 4,18 g 24,2 g
* waarvan suikers 1,05 g 0,8 g
Vezels 7,33 g 7,24 g
Zout 0,8 g 0,8 g 

Diëtistenpraktijk Food4life

Diëtistenpraktijk Food4life is gespecialiseerd in het geven van voedingsadvies op maat. Hierbij kun je denken aan adviezen op het gebied van afvallen, aankomen, hart- en vaatziekten, diabetes, maag- darm problemen, allergieën en eetproblemen. De vakkundige diëtisten van Diëtistenpraktijk Food4life kunnen je helpen de balans te vinden tussen bewust eten en genieten en geven passende begeleiding. Ze zijn ervan overtuigd dat iedereen met voeding gezondheidswinst kan behalen. Ga voor meer informatie naar www.dietistenpraktijkfood4life.nl.
low carbjes per 5
Slechts 5 gram koolhydraten per broodje.
5,00 5 voor € 4,50
crackers low carb kaas pompoen
Ca. 2,2 gram koolhydraten per cracker.
€ 3,50
low carb
low carb brood
Minder dan 5 gram koolhydraten per 100 gram brood.
€ 3,85
koolhydraatarm brood
Meergranenbrood met slechts 8 gram koolhydraten per boterham.
€ 2,99

Recept: Desemsandwich

met kip en gegrilde groenten


Deze desemsandwich is rijk gevuld met diverse groenten. Zo kies je gemakkelijk voor een stevige lunch. Experimenteer vooral eens met onze gevulde broden. De noten en zuidvruchten die onze bakkers hier dagelijks in verwerken, zijn een smakelijke aanvulling op de zachte grillsmaak van de groenten.
Lees verder
Desemsandwich met kip en gegrilde groenten