Stoere tosti's

Stoer desembrood, dat is de basis van deze 3 stoere tosti’s. Kies je favoriete soort en beleggen maar!

Met kaas en salami
Ingrediënten:

• 2 sneetjes stoer desembrood
• belegen kaas
• salami, bijv. spiannata romana
• 1 tl sambal
• ketchup naar wens
• paar blaadjes basilicum
• boter

Bereiding:

Beleg 1 boterham met de belegen kaas, leg daar de plakken salami op. Smeer wat sambal en druppels ketchup over de salami. Leg de verse basilicum bovenop en doe de 2e boterham erop. Besmeer de bovenkant van de tosti met een dun laagje boter, draai het hele pakket om en besmeer nu ook de andere kant. Laat de tosti in een ijzer in 5 minuten mooi bruin worden.



Met kaas, avocado en rode ui
Ingrediënten:

• 2 sneetjes stoer desembrood
• oude kaas
• 1/2 avocado, in plakken
• 1/2 rode ui, in dunne ringen
• 1 el mangochutney
• boter

Bereiding:

Beleg 1 boterham met de oude kaas, en smeer hier de mangochutney over uit. Heb je geen chutney in huis, dan werkt een beetje abrikozenjam
ook prima! Leg daarna de ui ringen en plakken avocado er boven op. Besmeer de bovenkant van de tosti met een dun laagje boter, draai het hele pakket om en besmeer nu ook de andere kant. Laat de tosti in een ijzer in 5 minuten mooi bruin worden.

Met mozzarella, pesto en rauwe ham
Ingrediënten:

• 2 sneetjes stoer desembrood
• 1/2 bol mozzarella, uitgelekt in plakken
• 2 plakken rauwe ham
• 1 el groene pesto
• 1/2 tomaat, zonder zaadjes, in blokjes
• boter

Bereiding:

Besmeer 1 boterham met de groene pesto en leg daar de tomatenblokjes, mozzarella en ham op. Besmeer de bovenkant van de tosti met een dun laagje boter, draai het hele pakket om en besmeer nu ook de andere kant. Laat de tosti in een ijzer in 5 minuten mooi bruin worden.

Deze recepten zijn ontwikkeld door foodblog Mind Your Feed. Kijk voor meer lekkers op www.mindyourfeed.nl