Broodpudding van kerststol

Hoe lekker die kerststol van de Meesterbakker ook is, soms heb je gewoon teveel. Maak dan eens een broodpudding van de restjes kerststol. Het lijkt een beetje op wentelteefjes, maar dan uit de oven.

Ingrediënten: (4 personen)

  • 6 of 8 plakken kerststol
  • 50 gr roomboter
  • 3 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 2 el Griekse yoghurt
  • amandelschaafsel
  • vanillepoeder/extract

Ovenschaal

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met wat boter. Haal het spijs uit de kerststol en leg even apart. Besmeer de plakken kerstbrood met roomboter en snij in stukken. Leg deze in de ovenschaal, het hoeft niet heel netjes, ze mogen dwars over elkaar heen. Verkruimel het amandelspijs en strooi over het brood. Meng de eieren met de yoghurt, slagroom en vanillepoeder. Schenk het eiermengsel nu over het brood, zorg dat al het brood lekker in het eiermengsel ligt. Druk desnoods het brood wat aan. Strooi wat amandelschaafsel over het brood. Schuif de broodpudding van kerststol nu in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 25-30 minuten, totdat de bovenkant goudbruin ziet.

Serveer de broodpudding warm, dat is het lekkerste! Ook lekker met nog wat extra yoghurt, of opgeklopte slagroom.

Dit recept delen we met toestemming van Mind Your Feed - Food that makes you happyeen populaire foodblog vol gezonde food inspiratie. We hebben in 2016 in samenwerking met deze leuke foodblogster lekkere lunchrecepten met u gedeeld.