Kampioens oliebollen worden gebakken bij Meesterbakker Voskamp in Spijkenisse

Meesterbakker Voskamp winnaar van de AD oliebollentest 2010 en 5de in 2011

SPIJKENISSE – Wanneer je maanden werkt aan de beste receptuur en al 100 oliebollen hebt geproefd op zoek naar de beste manier van bakken, hoop je natuurlijk dat anderen je oliebol ook de lekkerste vinden...
Bij Meesterbakker Voskamp was er in 2010 dan ook zeker reden voor een feestje want zij mogen zichzelf winnaar van de AD oliebollentest 2010 noemen. In 2011 werd een mooie vijfde plek behaald.  

Vanaf begin jaren ‘90 publiceert het AD vlak voor de jaarwisseling de Nationale Oliebollentest. Verslaggevers van het AD kopen bij oliebollenkramen en bakkers in heel Nederland oliebollen en laten die door het Centrum voor Smaakonderzoek keuren en testen op kwaliteit. Er wordt onder andere gelet op smaak, gewicht, kleur, vetgehalte, vorm en eeteigenschappen. De test van het AD is bij bakkend Nederland uitgegroeid tot een veelbesproken fenomeen. Volgens de publicaties van het AD worden er in Nederland steeds meer oliebollen geconsumeerd. De testresultaten worden daarmee ook steeds belangrijker voor de ondernemer. Het bereiken van een plaats in de Top 10 is dan ook al een hele prestatie.

Meesterbakker Voskamp had in 2010 de eer zich de beste van Nederland te mogen noemen. Hun oliebol werd uitvoerig getest en gewaardeerd met een dikke 10. Ook in 2011 werden de oliebollen van Voskamp weer gekeurd door een team van fijnproevers en uiteindelijk bekroond met het cijfer 9 en een mooie vijfde plaats in de einduitslag.

Deze resultaten komen niet zomaar aanwaaien want het kostte Arnold Kabbedijk de nodige inzet. Als leidinggevende is hij verantwoordelijk voor het gehele oliebollenproces. In oktober wordt uitgebreid getest. Recepturen met minimale verschillen werden aan een smaakproef onderworpen. Een oliebollenbakkerij werd ingericht en het bakproces werd nauwkeuring gecontroleerd. Alles moest kloppen. En alles klopt dus ook.

Vanaf 10 december zijn de oliebollen weer dagelijks in onze winkels te verkrijgen. Wij nodigen u van harte uit om deze bij ons te komen proeven.