Wentelteefjes met aardbeien en chocola

Wentelteefjes met aardbeien en chocola

Verse aardbeien! Wat zijn ze toch heerlijk... En ze combineren zo lekker met van alles. Bijvoorbeeld met de bekende wentelteefjes. Een beetje pure chocolade maakt het feest helemaal compleet. 

Ingrediënten - 2 pers.

  • 4 sneetjes brood naar keuze
  • 75 ml (amandel)melk
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 10 aardbeien
  • 30 gr pure chocola ( > 70%)
  • klontje boter
Wentelteefjes met aardbeien en chocola
2 pers.
printprint

Bereiding

Schenk de melk in een diep bord en voeg het ei toe. Kluts goed door en voeg ook de theelepel kaneel toe. Leg stuk voor stuk de boterhammen in het diepe bord en druk ze even in, zodat de melk en het ei goed opgezogen worden. Draai de boterham om en zorg dat ze goed vochtig zijn geworden van de melk en het ei. Leg de boterhammen even in de ovenschaal en giet het overgebleven mengsel over het brood. Laat nog even intrekken, een minuut is voldoende.
 
Verwarm een klont boter in de koekenpan en laat de boter licht bruin worden. Leg nu de boterhammen in de pan en bak ze op laag vuur mooi bruin en licht krokant. Draai de broodjes om en bak ook de andere kant mooi bruin. Snij in de tussentijd de aardbeien in stukjes en hak de chocola grof. Leg de wentelteefjes op een bord, strooi hier direct de chocola over heen zodat deze kan smelten, en serveer de broodjes met de gesneden aardbeien. Enjoy!

Bron: Dit lekkere recept en deze mooie foto zijn gemaakt door Mind Your Feed. 

 

Wat dacht je van deze recepten?