Knapperige Broodtorentjes

Knapperige Broodtorentjes

Een origineel gerechtje met brood, verse kruiden en kaas. Deze broodtorentjes zijn makkelijk te maken en zien er gezellig uit. Lekker als voor- of bijgerecht op de feesttafel.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 4 sneetjes (oud) witbrood
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngeknipt
  • zout, versgemalen peper
  • 25 gram zachte boter
  • 50 gram veldsla
  • 12 kleine tomaatjes
  • 4 timbaaltjes of hoge ovenvaste schaaltjes of glaasjes
Knapperige Broodtorentjes
4 pers.
printprint

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes in kleine blokjes. Klop in een kom de eieren los en meng de kaas en kruiden erdoor. Voeg wat zout en peper naar smaak toe. Schep de blokjes brood erdoor en laat dit mengsel tien minuten staan. Vet de vormpjes dik in met boter en vul ze met het ei-broodmengsel. Druk dit goed aan. Zet de vormpjes op de bakplaat een richel onder het midden in de oven. Bak de torentjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat de torentjes even iets afkoelen in de vormpjes. Maak dan het torentje goed van de rand los. Zet een bord op een vormpje en keer ze samen om. Schud even en laat het torentje op het bord glijden. Verdeel de veldsla eromheen. Halveer de tomaatjes en leg ze op de veldsla.

Bron: brood.net

Wat dacht je van deze recepten?