Broodje rosbief met Tzatziki

Broodje rosbief met Tzatziki

Met dit broodje waan je je echt even op een zonnig Grieks eiland. Heerlijk bij de lunch of als maaltijd met een Griekse salade 'on the side'.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 4 kaiserbroodjes
  • 16 plakken rosbief
  • 150 g Griekse yoghurt 
  • 1/2 komkommer
  • 8 groene asperges
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 handje asperge scheuten
  • zout en peper naar smaak
Broodje rosbief met Tzatziki
4 pers.
printprint

Bereiding

Maak eerst de tzatziki door de komkommer te wassen en in kleine blokjes te snijden. Meng de komkommer in een mengkom met de Griekse yoghurt. Hak de knoflook zeer fijn en voeg deze toe aan de komkommer yoghurt. Verwijder de onderkant van de asperges en blancheer deze kort in kokend water. Spoel de asperges koud en laat uitlekken. Snij de asperges in kleine ringetjes en houd 4 asperges apart voor de garnering. Meng de asperges met de tzatziki en breng op smaak met peper en zeezout. Snij het broodje open op een bord. Leg hier overheen ruim de plakjes rosbief. Verdeel de tzatziki over de rosbief en garneer af met de gehalveerde asperges en de aspergescheuten. Leg de bovenkant van het broodje erop.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Bron: brood.net

Wat dacht je van deze recepten?