Vanillesaus

Vanillesaus

Bij de Meesterbakkers besteden we veel tijd aan onder andere onze Apfelstrudel.  Dit van oorsprong Oostenrijkse gebak kan eigenlijk altijd.  Een krokante korst met een frisse appelvulling en een lekkere toef slagroom er bovenop. Niets meer aan doen zou je zeggen. Hoewel, met deze vanillesaus smaakt hij zo mogelijk nog lekkerder!

Ingrediënten - 6 pers.

  • ½ liter room                 
  • 2 vanillestokjes             
  • 5 eidooiers                 
  • 45 gram suiker            
  • 1 mespunt zout
Vanillesaus
6 pers.
printprint

Bereiding

Snij de vanillestokjes in de lengterichting doormidden en schraap het  merg eruit. Verwarm in een pannetje langzaam het vanille merg, de 4 halve (lege)vanille stokjes, het  zout en 400 ml room. Door het langzaam te doen kunnen alle smaken goed in de room trekken. Splits de 5 eieren en zorg ervoor dat er geen eiwit bij de eierdooiers zit. Klop in een ruime kom, de eierdooiers  samen met de achtergehouden room en de suiker goed los. Verwijder de vanille stokjes uit de warme room en voeg de warme room in kleine beetjes bij het ei mengsel. Blijf goed roeren met een garde tot de warme room volledig is opgenomen. Wanneer je ongeveer ¾ van de warme room gebruikt hebt, kan je alles toevoegen aan het restant van de warme room. Breng het geheel, onder goed roeren, aan de kook en laat dit kort doorkoken.

Serveer de saus warm met de Apfelstrudel en geniet ervan!

Wat dacht je van deze recepten?