Spiezen van Kampioentjes en pancetta

Spiezen van Kampioentjes en pancetta

Nederland kent vele kampioenen; sporters, zangers, trouwe helpers en slimme denkers. Maar wist je dat er ook kampioenen zijn waar je je tanden in kunt zetten? Bij de Meesterbakker hebben we krokante meergranen natuurdesembroodjes met heerlijke zaden, pitten en kruiden. We noemen ze Kampioentjes, omdat ze dat ook zijn. Dé kampioenen van de Meesterbakker. Zin in een hartig hapje voor bij de soep of salade? Probeer dan dit recept!

Ingrediënten - 4 pers.

  • 4 Kampioentjes
  • 8-10 plakjes pancetta
  • olijfolie
  • peper en zout
Spiezen van Kampioentjes en pancetta
4 pers.
printprint

Bereiding

Snij een kampioentje in blokjes van zo’n 2 cm groot. Besprenkel de blokjes brood met een lekkere olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rijg de blokjes aan een stokje. Wissel hierbij steeds de blokjes brood af met een plakje pancetta. Rooster de stokjes brood daarna in een droge grillpan tot het spek knapperig is. Samen met een kop (oranje groente) soep is dit de perfecte maaltijd voor een avondje sportief vermaak op de bank.

Wat dacht je van deze recepten?