Granola ontbijttaart

Granola ontbijttaart

Ontbijten met onze speltgranola kan op talloze manieren. Strooi granola in je bakje kwark of (plantaardige) yoghurt, lekker gecombineerd met aardbeien, bosbessen of stukjes mango. Wil je een keer iets heel anders, maak dan eens deze granola ontbijttaart met appel en banaan. Lekker én simpel te maken.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 200 gram speltgranola van de Meesterbakker
  • 2 eetlepels honing
  • 1 banaan
  • 2 appels
  • 1 tl. kaneel
  • 1 tl. rietsuiker
Granola ontbijttaart
4 pers.
printprint

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een bakvormpje van ca. 15 cm doorsnede. Je hoeft de bakvorm niet in te vetten. Prak een banaan op een bordje. Doe de granola in een kom en meng hier de geprakte banaan en ongeveer 2 eetlepels honing doorheen. Doe dit mengsel in de bakvorm en druk het goed aan. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in partjes. Meng de partjes met kaneel en rietsuiker en leg ze dan op de laag granola in je bakvorm. Schuif dit in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 15 minuten zodat de appeltjes lekker zacht en warm zijn.
Je kunt het taartje warm opeten of bewaren voor de volgende dag.
Tip: Ook lekker met een paar lepels kwark bij.  

Wat dacht je van deze recepten?