-
Uw winkelwagen is leeg
Geen resultaten
|
|
Geen resultaten
Vegetarische recepten
- Gegrilde groenten met tijm
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Spicy volkorenbroodje
- Veggie volkorensandwich
- Kampioentje rood-wit-blauw
- Granola ontbijttaart
- Clubsandwich aubergine
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Trifle van suikerbrood
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Duinen Kaassneetjes
- Broodtrifle
- Eierkoek traktatie
- Broodquiche
- Broodlasagne
- Kaasstengel giraffen
- Vanillesaus
- Volkoren groentetosti
- Pizzaboterhammen
- Broodje gepocheerd ei
- Oranje paprika dip
- Wentelteefjes met aardbeien en chocola
- Broodtoastjes met oude kaas, perengelei en witlofreepjes
- Nacho's broodchips met guacamole dip
- Witbrood met sinaasappelboter en aardbeien
- Sandwich met gegratineerde geitenkaas en courgette tagliatelle
- Belgische broodbonbons
- Meergranen stokbrood met Hüttenkäse
- Italiaanse broodsalade
- Pompoensoep
Vlees- en kiprecepten
- Tapa's roquefort-dadel-spek
- Kampioentje met geitenkaas, bacon, appel en rode ui
- Kampioentje met gerookte kip, rucola lente ui en honing
- Spiezen van Kampioentjes en pancetta
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Broodje rosbief met Tzatziki
- HamburgerXL
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
- Low carb broodjes met hüttekäse en rauwe ham
- Surinaamse broodjes kip kerrie
- Polder Volkoren Clubsandwich
Visrecepten
Feestrecepten
- Wentelteefjes voor Valentijn
- Paasfondue
- Paasbrood wentelteefjes
- Kruidnoten tiramisu
- Speculaas tiramisu
- Speculaas wentelteefjes
- Sinterklaas boterhammen
- Sinterklaas muffins
- Speculaas tiramisu
- Stoofperen smoothie
- Knapperige Broodtorentjes
- Wildpaté & Suikerbrood
- Kaas Vulkaantjes
- Ovenschoteltje van Kerstbrood
- Valentijn ontbijt
- Kerstkoffie - met sinaasappel
- Kerstkoffie - met pepermunt
- Kerstkoffie - met marshmallows
- Bavaroise van Kerststol
- Mini quiches van brood
- Jamhartjes
- Speculaastrifle met pepernoten
- Kruidnoten crumble
- Broodje Halloween
- Paasbrood met pasha
Veggie volkorensandwich
Volkoren zit vol vezels, vol smaak en vol inspiratie voor de lekkerste gerechten. Deze clubsandwich met sticky tempeh, spicy koolsla en komkommerzuur is speciaal gemaakt door Samuel Levie voor het Week van het Brood. Een heerlijke vegetarische lunch.
Ingrediënten - 2 pers.
- 6 volkorenboterhammen
- 200 g tempé zonnebloemolie om in te frituren
- 1/2 el sambal
- 1 el bruine suiker
- 1 el ketjap manis
- 1/8 spitskool
- 1 bosui 1 bospeen
- 1,5 el mayonaise
- 2 tl sriracha of sambal
- 1 tl sesamolie
- 1 snackkomkommer
- 1/2 el rijstazijn
- 1 snufje zout
- 2 tl geroosterd sesamzaad
2 pers.
print
Bereiding
Snij de tempé in kleine stukjes van 1 bij 3 cm. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een wok en bak hierin de tempé. Als het goudbruin en knapperig is, haal je het uit de olie en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet het grootste gedeelte van de olie uit de wok en bewaar dit voor een volgende keer bakken.Meng de suiker en ketjap door de sambal en bak dit samen met de tempé in een wok een paar minuten zodat de tempé karamelliseert en plakkerig wordt.
Coleslaw: Snij de bosui, bospeen en spitskool heel fijn en meng de sriracha, sesamolie en mayonaise er doorheen. Snij vervolgens de komkommer heel fijn en meng dit met de rijstazijn en een snufje zout. Rooster de volkorenboterhammen in een broodrooster.
Stapel je sandwich! Beleg een geroosterde volkorenboterham met een laagje coleslaw en daarna met het tempémengsel. Daarop wat komkommer en dan de volgende boterham erop. Doe daar weer een laag coleslaw, tempé, komkommer en top af met de laatste volkoren boterham. Doe er een gezellige prikker doorheen en eet smakelijk!
Bron: Brood.net - Samuel Levie