Witbrood met sinaasappelboter en aardbeien

Witbrood met sinaasappelboter en aardbeien

Aardbeien op brood blijft een feestje! En met dit recept geef je er een nieuwe, verrassende twist aan.

Ingrediënten - 4 pers.

  • witbrood, bv. Meesterwit
  • 50 gram roomboter
  • 1 sinaasappel
  • 1 bakje verse aardbeien
  • Poedersuiker
  • Blaadjes munt
Witbrood met sinaasappelboter en aardbeien
4 pers.
printprint

Bereiding

Leg op tijd de boter uit de koelkast, zodat de boter zacht is als je hem gaat gebruiken. Was de sinaasappel en rasp de schil. Snij de geraspte sinaasappel doormidden en knijp er wat sap uit. Roer met de mixer op de langzaamste stand de boter zacht en luchtig, voeg voorzichtig iets poedersuiker en sinaasappelsap toe en meng goed. Mix nogmaals met een mixer op een hogere snelheid de boter mooi luchtig.

Neem 4 sneetjes witbrood en smeer de sinaasappelboter-crème erop, was de aardbeien en snij ze in stukjes. Verdeel de aardbeien over de boterhammen. Garneer met muntblad.

Bron: brood.net

 

Wat dacht je van deze recepten?