Speculaas tiramisu

Speculaas tiramisu

Ons ambachtelijke speculaas smaakt heerlijk bij de koffie of thee. Of gewoon een stukje tussendoor. Maar wist je dat het ook als mooi ingrediënt kan dienen voor een heerlijke speculaas tiramisu? Een verrassend dessert rond Sinterklaas.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram witte suiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 kop koffie (sterk), afgekoeld
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel cacao
  • 16 tot 10 speculaasjes
  • Daarnaast heeft u 4 glaasjes (of 1 grote schaal) nodig.
Speculaas tiramisu
4 pers.
printprint

Bereiding

Klop de slagroom met 25 gram suiker stijf en zet dit zolang in de koelkast. Klop daarna de mascarpone met de andere 25 gram suiker en vanillesuiker goed door elkaar. Spatel de slagroom en de mascarpone door elkaar. Dip de speculaasjes een voor een kort in de koffie en verkruimel ze daarna grof in een schaaltje. Doe wat speculaaskruimels op de bodem en schep wat van het mascarponemengsel erop. Verdeel hier weer wat speculaas op en maak zo laagjes.

Zet de glaasjes tiramisu in de koelkast en laat ze minimaal 3 uur opstijven. Het beste is om ze een nacht te laten staan. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met wat cacoa. Leuk is om bijvoorbeeld een figuurtje uit stevig papier te knippen en deze op de bovenste laag van de mascarpone te leggen en hier overheen cacao te strooien.

Je kunt deze tiramisu ook in een grote schaal maken i.p.v. in kleine glaasjes. Hierbij hoef je de speculaas niet te verkruimelen.

Bron: leukerecepten.nl

Wat dacht je van deze recepten?