Polder Volkoren Clubsandwich

Polder Volkoren Clubsandwich

Polder Volkoren brood is een heerlijk meergranen volkorenbrood met lijnzaad, zonnebloempitten en sesamzaad. Bovendien is het lactosevrij. Het Polder Volkoren combineert heel lekker met de ingrediënten van deze clubsandwich.

Ingrediënten - 2 pers.

  • 8 sneetjes Polder Volkoren
  • 2 tomaten
  • 2 blaadjes (ijsberg)sla
  • 4 stengels bosui
  • 2 eieren
  • 4 plakjes bacon
  • 1 potje guacamole of maak het zelf van: 
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 limoen
  • 1 sjalot uitje
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout

 

Polder Volkoren Clubsandwich
2 pers.
printprint

Bereiding

Bak de bacon in een droge koekenpan in drie minuten knapperig en laat het uitlekken op een keukenpapiertje. Kook de eieren in 10 minuten hard. Was tomaten en snijd in ze in dunne plakjes. Was (ijsberg) sla en dep het droog met keukenpapier. Snij de bosuitjes in dunne reepjes. Pel eieren en snij ze in plakjes. Rooster het Polder Volkorenbrood in de broodrooster.

Voor de zelfgemaakt guacamole:
Snij het sjalotje fijn en doe dit in een kom. Hak het rode pepertje zo fijn mogelijk en doe de helft bij de sjalot in de kom. Pers het teentje knoflook en doe de helft in de kom. Schil de avocado's en prak alles door elkaar in de kom. Pers een halve limoen erboven uit en breng op smaak met peper en zout. Eventueel voeg je nog wat gehakte peper en/of geperste knoflook toe. 

Besmeer de geroosterde Polder Volkoren boterhammen met de guacamole en dan gaan we stapelen. Beleg 2 sneetjes Polder Volkorenbrood met quacamole met plakjes ei. Leg daarop 2 sneetjes Polder Volkorenbrood met besmeerde kant naar beneden. Op de bovenste sneetjes leg je plakjes tomaat en gesneden bosuitjes. Daarop leg je weer 2 sneetjes Polder Volkorenbrood met besmeerde kant naar beneden. Verdeel gebakken bacon en leg daarop de (ijsberg)sla. Met de laatste sneetjes Polder Volkorenbrood (besmeerde kant naar beneden) dek je je sandwich af. Snijd voorzichtig de stapel in tweeën of in vieren en steek er een lange prikker doorheen om de boel bij elkaar te houden.

Wat dacht je van deze recepten?