Oranje paprika dip

Oranje paprika dip

Deze octopus is erg grappig om te zien. Bovendien is de combinatie van oranje paprika en deze dipsaus ook heerlijk. Natuurlijk kun je ook stukjes brood dippen in dit sausje.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 1 oranje paprika
  • 200 ml yoghurt
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 tl Franse mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • zout en peper
  • 4 zwarte olijven (voor de oogjes)
Oranje paprika dip
4 pers.
printprint

Bereiding

Hak de knoflook, bieslook en peterselie heel fijn. Meng de yoghurt erdoor en voeg mosterd, azijn en citroensap toe. Peper en zout naar smaak en meng alles goed door elkaar.

Dek de schaal af en zet hem minstens twee uur in de koelkast om de smaken lekker in elkaar te laten trekken.

Snij het kapje van de oranje paprika en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Doe de yoghurtdipsaus in een schaal. Snij ongeveer een kwart van de paprika af en zet het overgebleven deel op zijn kop de schaal met yoghurtdipsaus. Maak van het restant paprika pootjes en plaats deze rondom de paprika. Gebruik de zwarte olijven om hiervan oogjes te maken.

Tip
Gebruik ook stukjes brood en andere gezonde groentes, zoals komkommer en kleine snoeptomaatjes om mee te dippen.

Bron: oranjepaprika.eu

Wat dacht je van deze recepten?