Broodje gepocheerd ei

Broodje gepocheerd ei

Dit broodje met spinazie, ontbijtspek, avocado en ei is een smakelijke (paas)lunch.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 4 boterhammen naar keuze
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 200 gram spinazie 
  • 1 avocado
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel azijn
  • peper en zout
  • verse peterselie
Broodje gepocheerd ei
4 pers.
printprint

Bereiding

Rooster de boterhammen. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de avocado in plakjes. Doe de spinazie in de pan en bak het een klein beetje aan. Beleg de geroosterde boterhammen met de spinazie, spek en plakjes avocado. Om eieren te pocheren zet je een pan water op en breng deze net niet aan de kook. Doe een eetlepel azijn in het water, dat helpt bij het stollen van het eiwit. Roer met een lepel in de pan zodat er een draaikolk ontstaat. Breek het ei boven de draaikolk en laat het in ongeveer 4 minuten stollen. Met een schuimspaan haal je het ei er daarna voorzichtig uit. Laat het even uitlekken en leg het dan op het broodje op de andere ingrediënten. Naar smaak strooi je er een beetje peper, zout en gehakte peterselie overheen. Eet smakelijk! 

Bron: Leukerecepten.nl

Wat dacht je van deze recepten?