Paasbrood wentelteefjes

Paasbrood wentelteefjes

We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar misschien heb je nog een stukje van dat heerlijke Paasbrood over... Hier kun je lekkere wentelteefjes van maken. En deze variant met appel-basilicumsalsa is zeker het proberen waard.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 4 sneetjes Paasbrood
  • 3 appels
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels gemberjam
  • 2 eetlepels verse basilicum, in dunne reepjes
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel gemalen kardemom of kaneel
  • 300 ml melk
  • vloeibare margarine
  • poedersuiker
Paasbrood wentelteefjes
4 pers.
printprint

Bereiding

Schil de appels, snij ze in stukjes en breng ze in een pan met het sinaasappelsap en de gemberjam aan de kook. Kook de appel in 8-10 minuten tot een compote. Laat de compote afkoelen en schep het basilicum erdoor. Klop in een kom de eieren met suiker en kardemom tot een romig mengsel en klop de melk erdoor. Haal de sneetjes Paasbrood door dit mengsel. Leg ze in een diep bord en schenk de rest van het eimengsel erover. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de sneetjes in ca. 4 minuten goudbruin en krokant. Leg de wentelteefjes op 4 borden. Bestuif ze met poedersuiker en schep de appel-basilicumsalsa ernaast.

Bron: www.brood.net

Wat dacht je van deze recepten?