Gegrilde groenten met tijm

Gegrilde groenten met tijm

Gegrilde groenten op een knapperig broodje; dé manier om op een lekkere en makkelijke manier meer groenten te eten. Maak de groenten op smaak met tijm en je hebt een heel smakelijke lunch te pakken.
 

Ingrediënten - 4 pers.

  • 4 harde broodjes
  • 400 gram wortels 
  • 1 courgette
  • 3 paprika’s
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • olijfolie
  • 8 takjes verse tijm 
  • peper en zout
Gegrilde groenten met tijm
4 pers.
printprint

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de wortels in stukjes en kook ze gedurende 5-10 minuten. Snijd de paprika's in reepjes en de courgette in grove blokjes. Leg de groenten in een ovenschaal. Pers de knoflook uit en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng 2/3 van de blaadjes tijm en de uitgeperste knoflook door de groenten, giet er een scheut olijfolie bij en maak op smaak met zout en peper. Zet de schaal 20 minuten in de oven. Halverwege even omscheppen. 

Snijd de broodjes door en beleg ze royaal met de groenten. Hierover verdeel je de verkruimelde geitenkaas. Maak het af met nog 1/3 van de verse tijm.

Dit gerecht is lekker met (lauw)warme groenten maar smaakt ook prima een dagje later met koude gegrilde groenten.

Wat dacht je van deze recepten?