Wentelteefjes cupcakes

Wentelteefjes cupcakes

Wentelteefjes, je kent ze vast wel! Ze zijn heerlijk bij het ontbijtof lunch. In dit recept maken we ze ook. Maar dan in van die handige cupcakevormpjes. Dan heeft iedereen zijn eigen portie... of 2 natuurlijk! En je neemt zo ook makkelijk meer naar school of naar een picknick.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 1/2 wit brood
  • 4 eieren
  • 180 ml kookroom
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel kaneel
  • 85 gr maple syrup of (caramel)stroop
Wentelteefjes cupcakes
4 pers.
printprint

Bereiding

Snij de boterhammen in kleine blokjes van een cm groot. De korstjes kunnen er ook gewoon bij. Pak dan een grote schaal en klop hierin de eieren los. Dan de room, de kaneel, de stroop en de vanille erbij doen en goed mixen. Om de vanille makkelijk uit het stokje te krijgen, snij je het stokje in de lengte door de helft. Nu kan je met een mesje zo het merg eruit schrapen. Als alles goed gemengd is, schep je de broodblokjes er doorheen. Laat het mengsel nu ten minste een uur (of een nachtje) afgedekt in de koelkast staan. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schep het mengsel voorzichtig in de cupcakevormpjes en bak ze in 25 minuten af. Serveer ze warm met een beetje poedersuiker en wat extra stroop.

Wat dacht je van deze recepten?