Veggie volkorensandwich

Veggie volkorensandwich

Volkoren zit vol vezels, vol smaak en vol inspiratie voor de lekkerste gerechten. Deze clubsandwich met sticky tempeh, spicy koolsla en komkommerzuur is speciaal gemaakt door Samuel Levie voor het Week van het Brood. Een heerlijke vegetarische lunch. 
 

Ingrediënten - 2 pers.

  • 6 volkorenboterhammen
  • 200 g tempé zonnebloemolie om in te frituren
  • 1/2 el sambal
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el ketjap manis
  • 1/8 spitskool
  • 1 bosui 1 bospeen
  • 1,5 el mayonaise
  • 2 tl sriracha of sambal
  • 1 tl sesamolie
  • 1 snackkomkommer
  • 1/2 el rijstazijn
  • 1 snufje zout
  • 2 tl geroosterd sesamzaad
Veggie volkorensandwich
2 pers.
printprint

Bereiding

Snij de tempé in kleine stukjes van 1 bij 3 cm. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een wok en bak hierin de tempé. Als het goudbruin en knapperig is, haal je het uit de olie en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet het grootste gedeelte van de olie uit de wok en bewaar dit voor een volgende keer bakken. 

Meng de suiker en ketjap door de sambal en bak dit samen met de tempé in een wok een paar minuten zodat de tempé karamelliseert en plakkerig wordt.

Coleslaw: Snij de bosui, bospeen en spitskool heel fijn en meng de sriracha, sesamolie en mayonaise er doorheen. Snij vervolgens de komkommer heel fijn en meng dit met de rijstazijn en een snufje zout.  Rooster de volkorenboterhammen in een broodrooster.

Stapel je sandwich! Beleg een geroosterde volkorenboterham met een laagje coleslaw en daarna met het tempémengsel. Daarop wat komkommer en dan de volgende boterham erop. Doe daar weer een laag coleslaw, tempé, komkommer en top af met de laatste volkoren boterham. Doe er een gezellige prikker doorheen en eet smakelijk!

Bron: Brood.net - Samuel Levie

Wat dacht je van deze recepten?