Vegetarische recepten
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Clubsandwich aubergine
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Duinen Kaassneetjes
- Eierkoek traktatie
- Broodquiche
Vlees- en kiprecepten
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
Visrecepten
Feestrecepten

Feestrecepten
Ovenschoteltje van Kerstbrood
Ovenschoteltje van Kerstbrood
Je herkent het kerstbrood bijna niet meer terug! Dit is een heerlijke ovenschotel van Kerstbrood met perzik en crème fraîche. Waarschuw je gasten van te voren ruimte te houden voor dit heerlijke dessert.
Ingrediënten - 4 pers.
- 6 sneetjes kerstbrood
- 125 ml crème fraîche
- 25 g boter
- 3 eetlepels rum of Grand Marnier
- 1 sinaasappel
- 4 halve perziken (uit blik), in schijfjes
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 1 ei

4 pers.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de sneetjes kerstbrood, schep het spijs eruit en besprenkel ze met 2 eetlepels rum. Vet een lage ovenschaal royaal in met boter en leg de sneetjes kerstbrood er dakpansgewijs in. Leg de schijfjes perzik ertussen. Rasp 1 theelepel oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Meng in een kom het amandelspijs met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de crème fraîche en het ei. Schenk dit mengsel over de sneetjes brood. Strooi de amandelen erover en leg hier en daar nog een klontje boter. Laat de kerstbroodschotel in de oven in circa 25 minuten mooi goudbruin worden.Bron: Brood.net