Vegetarische recepten
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Paasbrood wentelteefjes
- Duinen Kaassneetjes
Vlees- en kiprecepten
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
Visrecepten

Feestrecepten
Knapperige Broodtorentjes
Knapperige Broodtorentjes
Een origineel gerechtje met brood, verse kruiden en kaas. Deze broodtorentjes zijn makkelijk te maken en zien er gezellig uit. Lekker als voor- of bijgerecht op de feesttafel.
Ingrediënten - 4 pers.
- 4 sneetjes (oud) witbrood
- 4 eieren
- 100 gram geraspte jong belegen kaas
- 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
- 2 eetlepels platte peterselie, fijngeknipt
- zout, versgemalen peper
- 25 gram zachte boter
- 50 gram veldsla
- 12 kleine tomaatjes
- 4 timbaaltjes of hoge ovenvaste schaaltjes of glaasjes

4 pers.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes in kleine blokjes. Klop in een kom de eieren los en meng de kaas en kruiden erdoor. Voeg wat zout en peper naar smaak toe. Schep de blokjes brood erdoor en laat dit mengsel tien minuten staan. Vet de vormpjes dik in met boter en vul ze met het ei-broodmengsel. Druk dit goed aan. Zet de vormpjes op de bakplaat een richel onder het midden in de oven. Bak de torentjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat de torentjes even iets afkoelen in de vormpjes. Maak dan het torentje goed van de rand los. Zet een bord op een vormpje en keer ze samen om. Schud even en laat het torentje op het bord glijden. Verdeel de veldsla eromheen. Halveer de tomaatjes en leg ze op de veldsla.Bron: brood.net