Vegetarische recepten
- Granola ontbijttaart
- Clubsandwich aubergine
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Trifle van suikerbrood
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Duinen Kaassneetjes
- Broodtrifle
- Eierkoek traktatie
- Broodquiche
- Broodlasagne
- Kaasstengel giraffen
- Vanillesaus
- Volkoren groentetosti
- Pizzaboterhammen
- Broodje gepocheerd ei
- Oranje paprika dip
- Wentelteefjes met aardbeien en chocola
- Broodtoastjes met oude kaas, perengelei en witlofreepjes
- Nacho's broodchips met guacamole dip
- Witbrood met sinaasappelboter en aardbeien
- Sandwich met gegratineerde geitenkaas en courgette tagliatelle
- Belgische broodbonbons
Vlees- en kiprecepten
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Broodje rosbief met Tzatziki
- HamburgerXL
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
- Low carb broodjes met hüttekäse en rauwe ham
- Surinaamse broodjes kip kerrie
- Polder Volkoren Clubsandwich
Visrecepten
Feestrecepten
- Paasfondue
- Paasbrood wentelteefjes
- Kruidnoten tiramisu
- Speculaas tiramisu
- Speculaas wentelteefjes
- Sinterklaas boterhammen
- Sinterklaas muffins
- Speculaas tiramisu
- Stoofperen smoothie
- Knapperige Broodtorentjes
- Wildpaté & Suikerbrood
- Kaas Vulkaantjes
- Ovenschoteltje van Kerstbrood
- Valentijn ontbijt
- Kerstkoffie - met sinaasappel
- Kerstkoffie - met pepermunt
- Kerstkoffie - met marshmallows
- Bavaroise van Kerststol
- Mini quiches van brood
- Jamhartjes
- Speculaastrifle met pepernoten

Feestrecepten
Kaas Vulkaantjes
Kaas Vulkaantjes
Voor iedereen een eigen kaasfondue! Het bakje maak je van een hard, bruin bolletje en de vulling is heel gemakkelijk te maken met roomkaas en bouillon. En dan lekker dippen met tomaatjes, druiven en stukjes brood.
Ingrediënten - 2 pers.
- 2 harde bruine bolletjes
- 200 gram geraspte kaas
- 1 bakje kruidenroomkaas
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 3 dl bouillon
- peper en zout
- kleine tomaatjes
- druiven
- stukjes komkommer of wortel
- peterselie

2 pers.
Bereiding
Smelt boter in een pan met dikke bodem. Roer de bloem door de gesmolten boter, giet de bouillon erbij, roer verder tot een saus. Smelt hierin alle kaas, voeg wat peper en zout toe. Roer voor een vurig effect mosterd en/of rode voedingskleurstof door de fondue. Snijd het kapje van de bolletjes en pluk het brood er voorzichtig uit. Niet te veel, anders stroomt de kaas straks door de gaatjes. Giet de kaas in de broodjes. Knoeien mag, laat de lava maar stromen! Zet een 'boompje' naast je vulkaan. Kneed plukjes brood om het uiteinde van de peterselietakjes. Doop tomaatjes, komkommer, worteltjes, druiven of balletjes brood in je lava.Bron: Brood.net