Skate4AIR editie 2020

Lees hier het verslag!


Ook dit jaar schaatsten onze collega's van Meesterbakker Roodenrijs onder leiding van Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage kilometers lang op de Oostenrijkse Weissensee om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar Cystic Fybrosis (taaislijmziekte). Hieronder lees je hun verslag over dit mooie initiatief.

De voorbereiding
Zaterdag 18 januari zijn we vertrokken naar de Weissensee. Zondag en maandag konden we dus op ons gemak het ijs verkennen. Het was alle dagen prachtig weer, strak blauw, een zonnetje en rond het vriespunt. Ideaal! Het ijs was mooi: lekker hard, weinig sneeuw... Maar, zoals bij natuurijs hoort, wel veel scheuren. Dat is dus oppassen geblazen, want schaats je in een scheur dan struikel je. Of nog erger, je valt. Het zag er allemaal rooskleurig uit en we waren positief gestemd over de mogelijkheid de tocht van 200 km uit te rijden. 

D-day 
5:00 de wekker, ontbijten, aankleden en naar het ijs. De kleding hadden we al op volgorde klaargelegd: kniebescherming, thermobroek, valbroek, thermoshirt, winddicht shirt, schaatspak, schaatsjas, bivakmuts, schaatshelm, skibril en hoofdlampje, want het is nog donker aan de start. Naar het ijs lopen dus, schaatsen aan en naar de start. Spannend!!. Sterren en de maan aan een donkere hemel, op het meer overal bewegende hoofdlampjes. Geweldig! Om 7:00 uur gaan we van start; het begin van 16 rondjes van 12,5 km.

Een groot gedeelte van Team Westland4air-De Uithof rijdt bij elkaar. Onder begeleiding van schaatscoaches die het tempo aangeven en de groep bij elkaar houden. Een paar uit het team rijden in snellere groepen en een aantal is druk in de weer als vrijwilliger en regelen allerlei facilitaire zaken.

Het team gaat lekker! Natuurlijk zijn er valpartijen, waarna het weer hard ploeteren is om bij de groep terug te komen. De uren verstrijken en het lichaam gaat pijn doen. Rug, schouders, knieën, elke keer voel je weer wat anders eigenlijk. Om de twee rondes hebben we vier minuten pauze. Bij de Skate4AIR tent staan vrijwilligers klaar om de schaatsers te voorzien van sportdrank, chocolademelk, bouillon, thee. Pannenkoeken, skate4AIR cake, ontbijtkoek, tosti en nog veel meer. Snel eten, drinken, paracetamol slikken en elkaar checken. Hoe gaat 't bij jou? Voel je je oké? Je viel hard hè? En dan weer minimaal 1 uur doorschaatsen tot de volgende stop. 10 uur lang.

De laatste ronde was de mooiste. We maakte ons los van de grote groep en schaatste met alleen team Westland4air-De Uithof de laatste ronde. Ook de snelle schaatsers die al klaar waren trokken nog een keer de schaatsen aan. Nog één keer door deze bocht, nog één keer langs die scheur, nog één keer genieten van het uitzicht op die prachtig besneeuwde bergen. En toen, rond 17:00 uur, was daar de finish. 

Alle teamleden hebben het gehaald, sommige hadden het de afgelopen jaren al meerdere keren geprobeerd en nu was het voor iedereen gelukt om 200 km te schaatsen. Fantastisch! 

Na het 'blarenbal' eindelijk slapen, om de volgende dag met spierpijn maar blij en voldaan weer op te staan.

Naast dit succes is het ook met sponsorgeld goed gegaan. De teller staat nu landelijk op 440.000 euro waarvan dit team ruim 35.000 euro heeft ingezameld. 

Daar komt de opbrengst van de Skate4AIR cake nog bij dus dat wordt nog veel hoger :-)
 
Spelt
spelt eierkoeken per 4
Een heerlijk en verantwoord tussendoortje.
4,60 4 voor € 3,99
polderbrood
Dit smaakvolle meergranenbrood is een van onze populairste broden.
€ 3,90

Recept: Croissant met rucola, brie

en Italiaanse kruiden


Om de perfecte croissant te maken zorgt de bakker voor lekker veel dunne laagjes knapperig deeg. In dit recept gaan we gewoon verder met die heerlijke laagjes stapelen. Want samen met plakjes brie en prosciutto wordt dit echt een broodje om je vingers bij af te likken.
Lees verder
Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham