Klanten bepalen:

Dit is de lekkerste oliebol!


Dat er elk jaar weer een heet traject plaatsvindt om de lekkerste oliebol in onze winkels te kunnen aanbieden, weet Arnold Kabbedijk, leidinggevende en verantwoordelijke voor het gehele oliebollenproces bij Meesterbakker Voskamp, als geen ander te verklaren. “Elk jaar stappen wij in december over naar de nieuwe oogsten als het gaat om bloem, rozijnen, krenten en appels voor onze oliebollen. En omdat het ene bloem het andere niet is, vindt het traject van bakken, proeven en aanscherpen elk jaar opnieuw plaats. Tot de perfecte oliebol weer is bereikt.”

Testpanel
Omdat over smaak valt te twisten, besloten we om dit jaar onze klanten bij dit traject te betrekken. In oktober kwam de oproep: Wie wil er plaatsnemen in ons oliebollen-testpanel? En ons helpen bij de ontwikkeling van de oliebol die Meesterbakker Voskamp dit jaar in december in haar winkels zal aanbieden? Vele enthousiaste reacties volgden; waaruit 20 panelleden werden geselecteerd. Zij werden uitgenodigd in de bakkerij in Spijkenisse, om in 2 sessies tot een perfecte oliebol te komen.

“In de eerste sessie heeft ons panel vijf varianten van onze oliebol met krenten en rozijnen getest en beoordeeld op onder andere uiterlijk, vulling, luchtigheid, smaak en knapperigheid. De oliebol die als beste uit deze eerste sessie kwam, hebben we in de tweede sessie geoptimaliseerd”, legt Arnold uit. “Het panel was kritisch, gemotiveerd en erg enthousiast. Voor ons ook een leuke ervaring en zeer leerzaam.” Het test-panel omschreef de ‘winnende’ oliebol onder andere als super knapperig, erg lekker en goed gevuld.

Verkrijgbaar
Tot 1 januari 2019 is de oliebol die door het oliebollen-testpanel als beste is getest van maandag tot en met zaterdag verkrijgbaar in al onze 17 winkels.


 
desem zaden
Niet voor niets ons meest verkochte desembrood!
€ 4,45
polderbroodjes per 6
Zachte, malse meergranenbroodjes.
3,90 6 voor € 3,25
Spelt
spelt eierkoeken per 4
Een heerlijk en verantwoord tussendoortje.
4,60 4 voor € 3,99
slagroomschnitte
Met Zwitserse room, slagroom en een dun laagje jam.
€ 10,50

Recept: Speculaas tiramisu 

Ons heerlijke speculaas als ingrediënt


Ons ambachtelijke speculaas smaakt heerlijk bij de koffie of thee. Of gewoon een stukje tussendoor. Maar wist je dat het ook als mooi ingrediënt kan dienen voor een heerlijke speculaas tiramisu? Een verrassend dessert rond Sinterklaas.
Lees verder
Speculaas tiramisu