Klanten bepalen:

Dit is de lekkerste oliebol!


Al sinds oktober zijn onze oliebollen elke zaterdag verkrijgbaar onze 17 winkels. Toch introduceren we nu ‘pas’ de oliebol van dit jaar. Dat vraagt om enige uitleg. En die geeft Arnold Kabbedijk, leidinggevende en verantwoordelijke voor het gehele oliebollenproces bij Meesterbakker Voskamp, graag.
“Elk jaar stappen wij in december over naar de nieuwe oogsten als het gaat om bloem, rozijnen, krenten en appels voor onze oliebollen. En omdat het ene bloem het andere niet is, vindt het traject van bakken, proeven en aanscherpen elk jaar opnieuw plaats. Tot de perfecte oliebol weer is bereikt.”

Testpanel
Omdat over smaak valt te twisten, besloten we om dit jaar onze klanten bij dit traject te betrekken. In oktober kwam de oproep: Wie wil er plaatsnemen in ons oliebollen-testpanel? En ons helpen bij de ontwikkeling van de oliebol die Meesterbakker Voskamp dit jaar in december in haar winkels zal aanbieden? Vele enthousiaste reacties volgden; waaruit 20 panelleden werden geselecteerd. Zij werden uitgenodigd in de bakkerij in Spijkenisse, om in 2 sessies tot een perfecte oliebol te komen.

“In de eerste sessie heeft ons panel vijf varianten van onze oliebol met krenten en rozijnen getest en beoordeeld op onder andere uiterlijk, vulling, luchtigheid, smaak en knapperigheid. De oliebol die als beste uit deze eerste sessie kwam, hebben we in de tweede sessie geoptimaliseerd”, legt Arnold uit. “Het panel was kritisch, gemotiveerd en erg enthousiast. Voor ons ook een leuke ervaring en zeer leerzaam.” Het test-panel omschreef de ‘winnende’ oliebol onder andere als super knapperig, erg lekker en goed gevuld.

Verkrijgbaar
Tot 1 januari is de oliebol die door het oliebollen-testpanel als beste is getest van maandag tot en met zaterdag verkrijgbaar in al onze 17 winkels. Lees hier meer over onze openingstijden rondom de feestdagen.


 
Vrolijk Kerstfeest!
Meesterbakker kerststol
Met amarena-kersen en zuiver amandelspijs.
800 gram voor € 9,95
Vrolijk Kerstfeest!
Kerstkraker
Met bitterkoekjesspijs door het deeg heen gedraaid.
€ 4,95
Vrolijk Kerstfeest!
Roomboter kerstkrans amandel
Met zuiver amandelspijs!
€ 9,95
Vrolijk Kerstfeest!
Caketulband naturel
Heerlijke malse cake.
€ 7,75

Recept: Speculaas tiramisu 

Ons heerlijke speculaas als ingrediënt


Ons ambachtelijke speculaas smaakt heerlijk bij de koffie of thee. Of gewoon een stukje tussendoor. Maar wist je dat het ook als mooi ingrediënt kan dienen voor een heerlijke speculaas tiramisu? Een verrassend dessert rond Sinterklaas.
Lees verder
Speculaas tiramisu