Meesterbakkers voor Skate4AIR

Skate4AIR cake bakken voor het goede doel.

 

Skate4AIR zamelt al ruim tien jaar geld in voor onderzoek naar taaislijmziekte (Cystic Fibrosis). Om dit te steunen, bakken wij elk jaar Skate4air cake. Een winterse kruidencake waarvan een gedeelte van de opbrengst wordt afgedragen aan Skate4air.


Onder leiding van Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage trainen en schaatsten Skate4AIR deelnemers kilometers lang op de Oostenrijkse Weissensee of op het Runn meer in Zweden en laten zich hiervoor sponsoren. Er doen per jaar gemiddeld 150 schaatsers mee die goed zijn voor een opbrengst tot wel 450.000 euro per jaar!


Skate4air cake

Jarenlang schaatste bakker Arjan Roodenrijs, van onze collega-bakkerij Meesterbakker Roodenrijs, zelf mee met Skate4AIR in Oostenrijk of in Zweden. Elk jaar bakken wij Skate4AIR cake, een winterse kruidencake die heerlijk smaakt én een bijdrage levert aan het goede doel. Wij dragen namelijk per cake een bedrag af aan Skate4AIR en hiermee steunen wij onderzoek naar taaislijmziekte.


Taaislijmziekte 

Taaislijmziekte is een erfelijke en ongeneeslijke ziekte met een gemiddelde levensverwachting van 50 jaar. Als je Cystic Fibrosis (CF) hebt dan is het slijm door het hele lichaam heen te taai. Hierdoor werken diverse organen zoals de longen niet goed en wordt de functie hiervan steeds slechter. 
Skate4air zamelt geld in voor onderzoek naar CF en er zijn al veel resultaten behaalt. Ontwikkeling van medicijnen is het belangrijkste en dat gaat heel goed. Voor sommige mutaties is nog geen goed medicijn en daar wordt nu naar gezocht. Zodat CF voor iedereen verandert van een ziekte waaraan je vroeg overlijdt naar een chronische ziekte waar je nog best oud mee kan worden.


2022

Het schaatsevenement is dit jaar helaas voor het tweede jaar afgelast. Onderzoek naar CF gaat echter onverminderd door. Om dit te steunen bakken wij toch Skate4AIR cake om geld in te zamelen. Bovendien zijn we allemaal dol op deze heerlijke cake!


Sponsors

Om ons heen is inmiddels een vaste groep sponsoren gevormd, bedrijven en sympathisanten, waar wij heel dankbaar voor zijn. Om er een paar te noemen: Zeelandia Bakkerijgrondstoffen – Zierikzee, Quadraat Drukwerk - Oud-Beijerland en W&R etiketten – Tilburg. Deze organisaties staan elk jaar weer voor ons klaar als we om een bijdrage vragen en dat waarderen wij ontzettend. polderbroodjes per 6
Zachte, malse meergranenbroodjes.
3,90 6 voor € 2,95
Spelt
spelt eierkoeken per 4
Een heerlijk en verantwoord tussendoortje.
4,00 4 voor € 3,60
ontbijtkoek
Volgens traditioneel recept.
€ 3,30

Recept: Spelt eierkoek met een frisse

zomerse rood fruit spread


Bij de Meesterbakker hebben we naast de naturel variant ook spelt eierkoeken. Beide hebben ze hun eigen smaak. Om deze lekkere en gezonde tussendoortjes om te toveren in een feestje, hebben we een recept voor een frisse rood fruit spread. Dat combineert heerlijk bij de nootachtige smaak van onze spelt eierkoeken.
Lees verder
Spelt eierkoek met rood fruit spread