Meesterbakkers voor Skate4AIR

Skate4AIR cake bakken voor het goede doel.

 

Skate4AIR zamelt geld in voor onderzoek naar taaislijmziekte (Cystic Fibrosis). Om dit te steunen, bakken wij elk jaar Skate4AIR-cake. Een winterse kruidencake waarvan een gedeelte van de opbrengst wordt afgedragen aan Skate4AIR.


Na twee coronajaren waarin het schaatsevenement werd afgelast, gaat het dit jaar weer door. Onder leiding van Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage schaatsten 100 Skate4AIR deelnemers kilometers lang op de Oostenrijkse Weissensee en lieten zich hiervoor sponsoren.


Taaislijmziekte 

Taaislijmziekte is een erfelijke en ongeneeslijke ziekte met een gemiddelde levensverwachting van 50 jaar. Als je Cystic Fibrosis (CF) hebt dan is het slijm door het hele lichaam heen te taai. Hierdoor werken diverse organen zoals de longen niet goed en wordt de functie hiervan steeds slechter. 
Skate4AIR zamelt geld in voor onderzoek naar CF en er zijn al veel resultaten behaald. Ontwikkeling van medicijnen is het belangrijkste en dat gaat heel goed. Voor sommige mutaties is nog geen goed medicijn en daar wordt nu naar gezocht. Zodat CF voor iedereen verandert van een ziekte waaraan je vroeg overlijdt naar een chronische ziekte waar je nog best oud mee kan worden.


Sponsors

Wij zijn erg dankbaar voor de trouwe sponsoring van bedrijven en leveranciers om ons heen. Zeelandia Bakkerijgrondstoffen – Zierikzee, Quadraat Drukwerk - Oud-Beijerland en W&R etiketten – Tilburg. Deze bedrijven staan elk jaar weer voor ons klaar als we om een bijdrage vragen en dat waarderen wij ontzettend. polderbroodjes per 6
Zachte, malse meergranenbroodjes.
3,90 6 voor € 3,25
Spelt
spelt eierkoeken per 4
Een heerlijk en verantwoord tussendoortje.
4,40 4 voor € 3,95
ontbijtkoek
Ook lekker als tussendoortje.
€ 3,65

Recept: Spelt eierkoek met een frisse

zomerse rood fruit spread


Bij de Meesterbakker hebben we naast de naturel variant ook spelt eierkoeken. Beide hebben ze hun eigen smaak. Om deze lekkere en gezonde tussendoortjes om te toveren in een feestje, hebben we een recept voor een frisse rood fruit spread. Dat combineert heerlijk bij de nootachtige smaak van onze spelt eierkoeken.
Lees verder
Spelt eierkoek met rood fruit spread