Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart a.s. organiseren de Gebroeders Verweel van de Ideeën Fabriek Nissewaard het event ‘Bedrijven – Industrie – Nissewaard – van verleden naar toekomst!” in De Boekenberg in Spijkenisse.


Met dit tweedaagse event vragen zij aandacht voor hun lang gekoesterde wens om een Industrieel Belevingsmuseum Nissewaard te realiseren. Daar willen ze zoveel mogelijk mensen het verhaal vertellen hoe Nissewaard dankzij de bedrijven en petrochemie door de jaren heen is ontwikkeld en wat de toekomst gaat brengen. Alle kernen van Nissewaard worden hierin meegenomen.

Met dit tweedaagse, nieuwe event:
  • wordt een afwisselend programma geboden voor jong en oud(er), incl. een puzzeltocht, QR film Quiz, foto-expo, een Mad-Science show en fun station, een LinkedIN fotograaf, doorlopende films en meerdere lezingen
  • wordt geprobeerd om zoveel mogelijk vrijwilligers te enthousiasmeren om mee te doen
  • worden sponsors en donateurs gezocht, die willen aanhaken
  • worden geïnteresseerden gevraagd om ook hun verhalen en anecdotes te komen delen
  • wordt het animo voor een dergelijk industrieel belevingsmuseum gepeild


5 bedrijven bijten het spits af

De bedrijven Shell, ExxonMobil, Spijkstaal, Pols Zuidland en Meesterbakker Voskamp zijn de eerste bedrijven die laten zien hoe zij de ontwikkeling van vroeger naar heden en toekomst doormaken. Zij presenteren zich op de 4e etage van De Boekenberg. Ook andere bedrijven uit alle kernen van Nissewaard gaan de komende periode aanhaken.
 

Signeersessie boek ‘Ontbranden’ door Walter Dornstedt

Op beide dagen zal schrijver Walter Dornstedt het onlangs uitgekomen boek ‘Ontbranden’ signeren op het Terras op de 4e etage. Zijn boek sluit naadloos aan bij de ontwikkelingen in deze regio. Dornstedt is op vrijdag 10 maart van 16.00 tot 17.00 uur aanwezig en op zaterdag 11 maart van 10.00 tot 12.00 uur.
 

Twee bijzondere, nieuwe lezingen over Nissewaard

Op vrijdag 10 maart zullen Ria Berkhout en Arjan Tevel een lezing geven over het ontstaan van het boek ‘Van Elders’, over de eerste arbeidsmigranten in deze regio. Deze lezing is van 13.45 tot 14.45 uur in het Auditorium in De Boekenberg.
Op zaterdag 11 maart zal Bob Benschop de lezing ‘Spijkenisser Spierkracht; de geschiedenis van arbeid en industrie in Nissewaard’ geven. Deze lezing is van 13.45 tot 14.45 uur in het Auditorium in De Boekenberg.
 

Officiële opening op vrijdag 10 maart om 10.30 uur

Op vrijdag 10 maart a.s. zal om 10.30 uur het event door wethouder Postma worden geopend op het Terras op de 4e etage, waar ook stadsdichter Natasja Bodde aanwezig zal zijn om een voordracht te doen. Kijk voor meer informatie en de rest van het programma op  www.BelevingsmuseumNissewaard.nl of bel 06 468 19 001 / 06 534 32 579.