Tweede plaats

AD Oliebollentest 2017


Met een dikke 9,9 behaalden onze oliebollen in 2017 de tweede plaats in de AD Oliebollentest! In 2010, 2015 en 2016 behaalden onze oliebollen de eerste plaats in deze test.

Dat Arnold Kabbedijk, leidinggevende binnen Meesterbakker Voskamp en verantwoordelijke voor het gehele oliebollenproces, weet hoe een perfecte oliebol hoort te smaken staat inmiddels buiten kijf. Toch doet hij elk jaar weer zijn uiterste best om zijn bollen nóg beter te maken. Proeven, receptuur aanscherpen, bakken, weer proeven… Wederom een hoge positie in de AD Oliebollentest is dan natuurlijk een mooie kroon op het werk.

Vanaf begin jaren ‘90 publiceert het AD vlak voor de jaarwisseling de Nationale Oliebollentest. Verslaggevers van het AD kopen bij een groot aantal oliebollenkramen en bakkers in heel Nederland oliebollen en laten die door het Centrum voor Smaakonderzoek blind keuren en testen op kwaliteit. Er wordt onder andere gelet op smaak, gewicht, kleur, vetgehalte, vorm en eeteigenschappen.

In 2010, 2015 en 2016 bemachtigde Meesterbakker Voskamp de eerste plaats in de AD Oliebollentest. De jaren daartussen maar liefst drie top 5-noteringen. Dat de oliebollen van Meesterbakker Voskamp in de smaak vallen mag dus duidelijk zijn, maar dit succes komt niet zomaar aanwaaien. “Hoog scoren in de AD Oliebollentest is natuurlijk fantastisch, maar een toppositie behouden is minstens zo’n grote uitdaging,” zegt Arnold. “Dus we blijven kritisch en scherpen onze receptuur waar mogelijk aan.”
smulbol
Een briochebroodje gevuld met Zwitserse room. Een ware traktatie!
per stuk voor € 2,25
appelkanjer
Roomboter bladerdeeg, appel, een beetje abrikoos en victoriabeslag.
per stuk voor € 2,30
eierkoeken per 4
De lekkerste uit de regio!
4,40 4 voor € 3,85
roze koek
Niet voor niets is onze roze koek zeer geliefd bij onze klanten!
per stuk voor € 1,85

Recept: Hartige lunchmuffins

met spek, ei en tomaatjes


Wat een verrassing om in je broodtrommel te vinden, deze lunchmuffins! Heb je nog brood van gisteren, dan maakt dat voor dit recept helemaal niets uit. Lekker hartig en makkelijk om te eten. Ook leuk voor de picknick!
Lees verder
Lunchmuffins met spek en ei