Tapa's roquefort-dadel-spek

Tapa's roquefort-dadel-spek

Tapa's zijn lekker en leuk bij de borrel. Je kunt eindeloos varieren en zo een prachtige borreltafel presenteren. Deze tapa's met roquefort, dadels en spel misstaan hier zeker niet bij.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 8 sneetjes stokbrood
  • 8 dadels zonder pit
  • 8 groene olijven zonder pit
  • 8 plakken ontbijtspek of katenspek
  • 150 gr Roquefort
Tapa's roquefort-dadel-spek
4 pers.
printprint

Bereiding

Vul de dadels met een olijf en rol deze vervolgens in het spek. Bak ze in een grillpan met iets olijfolie rondom bruin en knapperig. Snij het brood in plakjes van 2 cm dikte. Toast het brood in dezelfde grillpan als de dadels in spek. Voeg geen olie meer toe. Verdeel de Roquefort over het brood. Doe een prikker in het spek-dadel-olijfrolletje, en zet deze vast op het met Roquefort belegde broodje.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Wat dacht je van deze recepten?