Wentelteefjes voor Moederdag

Wentelteefjes voor Moederdag

Verras jij je moeder met een lekker ontbijt op bed of een gezellige lunch? Dan hebben wij nog een leuke tip voor je: deze wentelteefjes zijn een lust voor het oog. En je geeft oude sneetjes brood ook nog een tweede kans. 

Ingrediënten - 2 pers.

  • 4 sneetjes brood naar keuze
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • snufje kaneel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels mascarpone
  • beetje (poeder)suiker
  • scheutje honing
  • fruit zoals zwarte bessen of frambozen
  • klontje roomboter om in te bakken
Wentelteefjes voor Moederdag
2 pers.
printprint

Bereiding

Leg de boterhammen op een plank en snij ze voorzichtig in hartvorm.
TIP: Als je plaatbrood kiest, zoals fijn volkoren of witbrood, hoef je alleen de onderste hoekjes schuin eraf te snijden en uit het bovenkapje een driehoekje.

Neem een diep bord en klop daarin de eieren los met de melk. Meng hier de vanillesuiker en kaneel doorheen. Leg een hartvormige boterham ongeveer een halve minuut in het eimengsel. Niet langer, want ander gaat je boterham stuk. Verhit een klontje roomboter in de koekenpan en bak de boterhammen 2 a 3 minuten per zijde tot ze mooi bruin zijn.  

Pak nu je mooiste bord, leg de wentelteefjes hierop en bestrooi ze met (poeder)suiker. Schep er een goede lepel romige mascarpone op en schik het fruit erop en eromheen. Tot slot druppel je er een beetje honing over en klaar is jouw Moederdag-ontbijtje!

Bron: leukerecepten.nl

Wat dacht je van deze recepten?