Exclusief bij Meesterbakker Voskamp: Leffe bierbrood

Exclusief bij Meesterbakker Voskamp: Leffe bierbrood

Wat gebeurt er als je Leffe-bier als basisingrediënt voor een brood kiest? Meester Boulanger en Heel Holland bakt-jurylid Robèrt van Beckhoven probeerde het uit. En met succes. Het resulteerde in een heerlijk Leffe bierbrood dat t/m zaterdag 4 november elke zaterdag exclusief verkrijgbaar is in onze winkels Veerplein (Vlaardingen), Vischstraat (Brielle) en Nieuwstraat (Spijkenisse).

 

Het Leffe bierbrood is een toegankelijk en erg smakelijk abdijbrood, gemaakt van tarwebloem en 25% rogge. Het brood heeft een bereidingstijd van vier dagen. Om ervoor te zorgen dat het de beste kwaliteit heeft, wordt elk ingrediënt met veel aandacht bereid. Zo wordt de rogge geweekt in Leffe-bier, tot de korrels helemaal verzadigd zijn. De volgende dag worden de geweekte roggekorrels gekookt in de oven; de alcohol verdampt en alleen de krachtige smaak van rogge en bier blijft over. Dit ‘kookstuk’ wordt op het tarwedeeg gedaan, dat bereid is met desem. Het deeg blijft nog eens een nacht rusten om de desem de tijd te geven om te rijzen en rijpen en die kenmerkende volle broodsmaak te ontwikkelen. Het brood wordt ten slotte ‘op de vloer’ gebakken voor een mooie korstvorming.

Waar verkrijgbaar?
Het Leffe bierbrood is t/m 4 november elke zaterdag exclusief verkrijgbaar in onze winkels Veerplein (Vlaardingen), Vischstraat (Brielle) en Nieuwstraat (Spijkenisse). Het brood kost €3.25.

< Terug naar het nieuws overzicht